Yavaş: Gökçek’in açıklayamadığı rantları belediyeye aktaracağız

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in Belediye hakkındaki iddiaları cevaplamaktan kaçındığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Yavaş: Gökçek’in açıklayamadığı rantları belediyeye aktaracağız

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in Belediye hakkındaki iddiaları cevaplamaktan kaçındığını söyledi. Ankara’daki rant iddialarının kamuoyuna açıklanması gerektiğini söyleyen Yavaş, "Ankara’da 30 tane imar değişikliği yapılmış, 18 katrilyon rant ortaya çıkmış. Ben bunu söylüyorum. Televizyona katılıyor, ‘Sen suyu, ulaşımı nasıl ucuzlatacaksın?’ diyor. Bu rantları Belediye’ye aktaracağım diyorum. ‘Aktaramazsın’ diyor. Sen 30 kişiye aktarabiliyorsun da ben Belediye’ye aktaramayacak mıyım?" diye konuştu.

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, 30 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimler kapsamında Çubuk İlçesi’ni ziyaret etti. Belediye Meydanı’nda vatandaşlarla bir araya gelen Yavaş, bir televizyon programında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile aralarındaki tartışmayı değerlendirdi. Gökçek’in iddialara cevap vermek yerine projeleri sorgulama yoluna gittiğini söyleyen Yavaş, “Televizyonları izliyorsunuz. Suyu ucuzlatacağım diyorum. ‘Ucuzlatamaz’ diyor. Şunu yapacağım, ‘Yapamaz.’ diyor. Tabi 20 yıldır belediye başkanı olunca sizlerde bir başkasının ne yaptığını görmeyince kendi kendine başka hiç kimseyi hiçbir şey yapamaz zannediyor. Analar ne evlatlar doğurmuş." dedi.

"30 KİŞİYE AKTARDIĞI RANTI BELEDİYE'YE AKTARACAĞIM"

Televizyon programında Başkan Gökçek’e sorular yönelttiğini ancak cevap alamadığını kaydeden Yavaş, “Şimdi Ankara’da 30 tane imar değişikliği yapılmış, 18 katrilyon rant ortaya çıkmış. Ben bunu söylüyorum. Televizyona katılıyor, ‘Sen suyu, ulaşımı nasıl ucuzlatacaksın?’ diyor. Bu rantları Belediye’ye aktaracağım diyorum. ‘Aktaramazsın’ diyor. Sen 30 kişiye aktarabiliyorsun da ben Belediye’ye aktaramayacak mıyım? Göreceksiniz Belediye’nin bütün parasını kendi paramız gibi harcayarak ne otoparklarda ne hafriyat alanlarında birilerinin el koyduğu malların hepsini geri alıp Ankaralının harcanması için çalışacağız.” ifadelerini kullandı.

"ÇUBUK'TA TARİH TURİZMİNİ CANLANDIRACAĞIZ"

Çubuk için de projelerinin olduğunu seçildikten sonra faliyete geçireceklerini kaydeden Yavaş, “Köylü pazarlarıyla Çubuk’un esnafı benim yapacağım pazarlara çok rahat girecek. Çubuk, Ankara’nın kültür turizmi kapsamında Timur ile Yıldırım Beyazıt’ın savaş yaptığı alanı turizme açıp turist getirmek istiyoruz. Biz bunu Beypazarı’nda yaptık burada da yapacağız. Akyurt’ta bir fuar alanı var. Bunlar da devam edecek. ”diye konuştu.

Başkan olduktan sonra hiçbir şekilde bir projeyi yıkma, kaldırma ve kapatma gibi girişimlerde bulunmayacaklarını ifade eden Yavaş, sözlerine şöyle devam etti: "Kirli siyasette diyorlar ki, ‘Mansur Yavaş seçilirse, fuar alanını, üniversiteyi kapatır’ Hayırdır hemşerim hayırdır? Bir fazla yapmayan namussuzdur. Kendimizi değil kentimizi zengin edeceğiz. Sosyal yardımlar aynen devam edecek. Mansur Yavaş gelirse yardımı keser.’ Diyorlar. Neden kessin. Mansur Yavaş bir fazlasını da değil beş fazlasını yapar. Bizim amacımız yardımla beslemek değil, herkes ister ki iş bulabilip çalışıp alnının terini harcamak ister. Bu nedenle yardımlar devam ettiği gibi bu ailelerin çocuklarının okullara servisle taşınmasını da biz ödeyeceğiz."
CİHAN

Yorumlar