Yavaş: Gökçek Ankara’yı hep Eskişehir yolundan ibaret sayıyor

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, partisinin Mamak Belediye Başkan adayı Coşkun Torun ile birlikte Zerdalitepe pazar yerini ziyaret etti.

Google Haberlere Abone ol
Yavaş: Gökçek Ankara’yı hep Eskişehir yolundan ibaret sayıyor

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, partisinin Mamak Belediye Başkan adayı Coşkun Torun ile birlikte Zerdalitepe pazar yerini ziyaret etti. Pazarcıların ve esnafın sorunlarını dinleyen Yavaş, “Esnafın durumu çok kötü. Bu durum Türkiye’nin başkentine yakışmıyor. Sayın Gökçek Ankara’yı hep Eskişehir yolundan ibaret sayıyor. Buralara iyi hizmet verilmiyor. En önemli şikayet esnafın artık marketlerle rekabet edemez hale gelmesi. Hepsinin çocuğu çoluğu var. Nasıl marketle rekabet edecek? En azından üreticinin korunması lazım, bu insanların ekmek parasını alın terini kazanması lazım. Dolayısıyla vatandaşın da ucuz mal alması lazım. Buraları desteklemek gerekiyor. Bu pazar yeri yıllardır burada ve hala üzeri kapanmamış. Bunlar Ankara için çok maliyet değil. Eksikleri gördük. İş başına geldikten sonra belediye başkanımızla birlikte bir an önce bu eksiklikleri gidereceğiz." dedi.

    OTOBÜS ÜZERİNDEN VATANDAŞLARA SESLENDİ

    Pazar yeri ziyaretinden sonra Kutludüğün ve Yeşilbayır köylerine geçen Yavaş, otobüsün üzerinden vatandaşlara seslendi. Yavaş, “Ankaramız için yüzyılın fırsatı var. 30 Mart’tan itibaren inşallah hemşehrinizi başkan olarak seçeceksiniz. Her gittiğimiz yerde bu isteği görüyoruz. Çünkü 20 yıldır belediye başkanlığı yapan arkadaş, buraları Ankara’dan saymıyor. Mum dibine ışık vermiyor. Ağaçları yurtdışından getirir, Ankara Büyükşehir Belediye binası yapılır siteler esnafı iş beklerken Ankara Büyükşehir Belediyesi 30 trilyonluk mobilyayı Çin’den getirtir, yardımlar için ihale yapılır hep İstanbul firması alır. Hiç Gimat’tan alınmaz. Belediyenin otobüsleri var, araçları var. Bunların lastikleri de Türkiye’den alınmaz. Onlar da hep Çin’den gelir. Ben de dedim ki, Ankara’nın bu kadar esnafı var, Ankara’da şoförlük yapan insan var, Ankara’da tanker var. Siz 06 plaka varken Urfa’dan, kendi memleketinizden getiriyorsunuz. Siz nerenin belediye başkanısınız diye kızdım. Sayın Gökçek televizyonlardan beni ayrımcılık yapıyor diye eleştirmiş. Ayrımcılığı yapan kendisi. Bizim birinci önceliğimiz Ankara. Seçileceğiz siyaset yapmayacağız, kamu görevlisi olacağız. Biz rozetimizi çıkaracağız ondan sonra bizim partimiz Ankara olacak, Kutludüğün olacak, Mamak olacak, Yeşilbayır olacak.” diye hitap etti.

    “20 YILDIR DENEDİNİZ, GÖRDÜNÜZ”

    Mansur Yavaş sözlerini “20 yıldır denediniz gördünüz. Geçen dönemde ben buralara geldim toplantı yaptım. 20 yılda hiçbir şey değişmemiş. Son 5 yılda da değişmemiş. Zannediyor musunuz değişecek, yine değişmeyecek. Size evladınız lazım, toprağınız lazım. İmarla ilgili problemleriniz düzelecek. Hiçbir hemşehrimin malını mülkünü kurda kuşa yem ettirmem ben. Kırsal kalkınma projelerimizle hayvancılık desteklenecek. Büyükşehir belediyesinin yetkileri çok arttı. Artık bütün yetkiler bizde. Çiftçi kartı vermek suretiyle çiftçileri destekleyeceğiz.” ifadeleriyle tamamladı. CİHAN

Yorumlar