Yavaş: Gerekirse suyu bedava akıtırım

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, Başkent'te su ve ulaşımın ucuzlayacağını ve bunun için de kaynağın var olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Yavaş: Gerekirse suyu bedava akıtırım

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, Başkent'te su ve ulaşımın ucuzlayacağını ve bunun için de kaynağın var olduğunu söyledi. Geçmişte yapılan 36 imar değişikliğinde 10 milyar liranın üzerinde rant elde edildiğini ve bu paraların belediye bütçesine girmediğine değinen Yavaş, “Ben Belediye Başkanlığı yaptım. Hesabımı bilirim. Bu kadar ASKİ bütçesinden asfalt yapılmasına karşı hala 418 milyon lira ASKİ gelir fazlası var. 418 olacağına 218 olur. Bak ben o kadar iyi biliyorum ki bu işi, yakında televizyonlardan açıklayacağız. İmar artışlarıyla ortaya çıkan rant 36 tane. Buradan 10 milyar lira rant elde edildi ve bunların hiçbiri belediyeye gelmedi. Ben o rantları belediyeye akıtırım, gerekirse suyu da bedavaya akıtırım.” ifadelerini kullandı.

    CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Yavaş, 30 Mart’ta yapılacak yerel seçimler kapsamında Ankara’nın Kazan ilçesine ziyarette bulundu. CHP Kazan Belediye Başkan adayı Necati Yılmaz’ın Seçim İletişim Merkezi’nin açılışına katılan Yavaş, burada vatandaşlarla bir araya geldi. Yavaş’a, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, CHP milletvekilleri Sinan Aygün ve İzzet Çetin ile Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar eşlik etti.

    Ankara’da su ve ulaşım ücretlerinin ucuzlayacağı vaadini yineleyen Belediye Başkan adayı Yavaş, “Diyor ki Başkan, ‘Neyle ucuzlatacaksın?’ Ben Belediye Başkanlığı yaptım. Ben hesabımı bilirim. Bu kadar ASKİ bütçesinden asfalt yapılmasına karşı hala 418 milyon lira ASKİ gelir fazlası var. 418 olacağına 218 olur.” dedi.
    
    Başkent'te yapılan imar değişiklikleri ile ilgili dosyaların olduğunu ve bunu açıklayacaklarını ifade eden Yavaş, “Yakında televizyonlardan açıklayacağız. İmar artışlarıyla ortaya çıkan rant 36 tane. Buradan 10 milyar lira rant elde edildi ve bunların hiçbiri belediyeye gelmedi. Ben o rantları belediyeye akıtırım, gerekirse suyu da bedavaya akıtırım.” diye konuştu.

    "BİR TEK ŞEYİ YIKACAĞIZ O DA MELİH GÖKÇEK"

    Belediye Başkanı olduğu takdirde hiçbir şeyi yıkmayacağını belirten Yavaş sözlerini şöyle sürdürdü: “Armada’nın karşısında çelik kafes yapıldı. Oraya 80 milyon lira para harcadı. Ben bu kapılarla ilgili gereksiz harcama diye eleştirdiğimde, ‘Mansur Yavaş gelecek ve yapılanları yıkacak.’ diyor. Hiç birşeyi yıktığım yok. Bir tek şeyi yıkacağız. O da Melih Gökçek’tir. Çelik kafes gibi, Samanyolu, Gökkuşağı Projelerine harcanan paranın elbette hesabını soracağız. Bu paralar sizin cebinizden çıktı. Sizlerin vergileriyle ödendi. Yerinizi yurdunuzu başkasına satmayın. Sizin toprağınızı, malınızı kurda kuşa yem ettirmem.” CİHAN

Yorumlar