Yavaş: Ankara’da 36 imar değişikliği ile 10 milyar liralık rant sağlandı

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, mevcut yönetimin Ankara’nın çeşitli yerlerinde 36 tane imar değişikliği ile 10 milyar civarında bir rant sağladığını iddia etti.

Google Haberlere Abone ol
Yavaş: Ankara’da 36 imar değişikliği ile 10 milyar liralık rant sağlandı

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, mevcut yönetimin Ankara’nın çeşitli yerlerinde 36 tane imar değişikliği ile 10 milyar civarında bir rant sağladığını iddia etti.
    
    Önümüzdeki günlerde belgelerle bunu açıklayacaklarını belirten Yavaş, “Bu 10 milyarlık rant birilerinin cebine gitti. Allah Kur'an’ı Kerim’de diyor ki, ‘Kul hakkıyla geleni cennetime almam.’ En fazla dikkat etmemiz gereken şey kul ve yetim hakkı. Bu 10 milyarlık rant birilerinin hakkıydı. Sadece particilik dikkate alınarak, benim partimden diye göz yummak, yokmuş gibi farz etmek bizlere yakışmaz.” ifadelerini kullandı.

    Yavaş, seçim çalışmaları kapsamında Ankara’nın Nallıhan ilçesini ziyaret etti. CHP Nallıhan Belediye Başkan adayı Feridun Güngör’ün Seçim İletişim Merkezi’nin açılışına katılan Yavaş, burada vatandaşlara seslendi. Mevcut yönetimin Ankara’yı sadece Eskişehir yolundan ibaret sandığını ifade eden Yavaş, “Çok katlı plazalar dikildikçe Ankara’nın geliştiği zannediliyor. Orada birçok insana yüksek emsaller veriliyor. Herkes milyon dolarları birileri rant olarak koyuyor. Sonra Ankara’nın 180 bin aileye paket gönderip sizde bunlarla idare edin deniliyor. Bu mudur belediyecilik, bu mudur haktan yana olmak.” diye seslendi.

    Ankara’da meydana gelen imar değişikliklerini belgeleriyle topladıklarını ve yakın zamanda bunu kamuoyu ile paylaşacaklarını kaydeden Yavaş şöyle devam etti: “Sadece 36 tane imar değişikliği ile 10 milyar civarında bir rant ortaya çıktı. Bunun bir lirası belediyeye gelmedi. Yoksa Ankara Büyükşehir Belediyesi kendi imkanlarıyla çok şey yapar. Ondan sonra ben suyu ucuzlatacağım dediğim zaman hayır ucuzlatamaz. Beypazarı’nda su hala 1.65 TL. Burada 4 TL’miş. Su, itfaiye, kanalizasyon Ankara’ya geçiyor. Para verilecek bundan sonra. Şube Müdürlükleri açılacak. İşe gireceklerin hepsi Nallıhanlı olacak. Ankara’dan gelmeyecek.” diye konuştu.

    Yapılan yardımların da siyasi malzeme yapıldığına değinen Yavaş, “İnsanların gözüne soka soka yardımlar dağıtılıyor. Eğer ihtiyacı olan varsa bu bir insan hakkıdır. Kendi halkına yardım yapmak boynumuzun borcudur. Ancak onlar gibi göze batıra batıra ya da sadece siyasi amaçlı değil. Biz bunu Allah rızası için yaparız.” ifadelerini kullandı.

    Söz konusu 10 milyarlık rantın birilerinin cebine gittiğini iddia eden Yavaş, 30 Mart’ta vatandaşın tercihini yapması gerektiğini söyledi. Yavaş konuşmasına şöyle devam etti: “Allah Kur'an’ı Kerim’de diyor ki, ‘ Kul hakkıyla geleni cennetime almam.’ En fazla dikkat etmemiz gereken şey kul ve yetim hakkı. Bu 10 milyarlık rant birilerinin hakkıydı. Sadece particilik dikkate alınarak, benim partimden diye göz yummak, yokmuş gibi farz etmek bizlere yakışmaz. Yarın öbür dünyaya intikal ettiğimizde sen hangi partiden geldin diye sormayacaklar. Kul hakkı var mı yok mu diye soracaklar. Onun için yarın huzuru mahşerde yan yana durmak istemeyeceğiniz insanlara oy vermeyin.” CİHAN

Yorumlar