Yavaş: Alınteriyle çalışan kimsenin ekmeği ile oynamam

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte Yakacık köyünü ziyaret etti.

Google Haberlere Abone ol
Yavaş: Alınteriyle çalışan kimsenin ekmeği ile oynamam

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte Yakacık köyünü ziyaret etti. Köy odasında, köylülerin sorunlarını dinleyen Yavaş, “Artık değişim zamanı, Ankara’nın huzura ve berekete kavuşma zamanı.” dedi. 'Seçildiğiniz zaman belediye işçilerini işten çıkaracak mısınız?' sorusuna açıklama getiren Yavaş, “Alın teriyle çalışan herkesin işine devam edeceğinin garantisi benim, kimsenin ekmeğiyle oynamam, oynatmam.” cevabını verdi.

Yakacık köyüne yapılan ziyarete Yenimahalle Belediye Başkan adayı Fethi Yaşar ve CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu da katıldı. Kavga ve gürültüyle kaybedecek zamanı olmadığını belirten Yavaş, “Ankaralıların bir sürü problemi var. Buralara hiç bakılmamış. Bizim işimiz hizmet. Belediye başkanının boşa harcayacak 5 dakikası bile yoktur.” şeklinde konuştu. Yavaş, “Yeni yasada Koçhisar’dan Nallıhan’a kadar hepsinin yetkilisi Büyükşehir Belediye Başkanı. Buraları biz imar edeceğiz. Sosyal tesis yok diyorlar. Misafirlerin ağırlanacağı büyük bir köy odasını biz yapacağız.” şeklinde konuştu.

Sosyal yardım alan insanlara yardımların aynen devam edeceğinin altını çizen Yavaş, “Yardımların kesileceğini söylüyorlar. Yardımları Allah korkusu olmayan keser. Size söz veriyorum; yardımlar artarak devam edecek. Yardım alan aileler su parasını 20 tona kadar 10 lira ödeyecek. Ulaşımda da bir aylık 52 gidiş-geliş bilet parasını 10 lira yapacağız. Hiç olmazsa paraları ceplerinde kalacak. Çocuklarına okul servisi ücretsiz olacak. Servis ücretini belediye karşılayacak. Çocuklarını üniversiteli gençlerimizle bir araya getireceğiz. Üniversite bittikten sonra yardıma ihtiyaçları kalmasın. Hep balık vermeyle olmaz, balık tutmayı öğreteceğiz. Alnının teriyle çalışmak isteyenlere istihdam yaratmak için projelerimiz hazır.” ifadelerini kullandı.

Yakacık ziyareti öncesi, Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından 20 TIR kömür yardımı yapılmasını manidar bulan Yavaş, “Bizim telefonlarımız herhalde dinleniyor ki sabah dizi dizi TIR'lar buraya gelmiş. Bizim buraya geleceğimizi öğrendiler kömürleri gönderdiler. Daha seçilmeden Yakacık’a faydamız oldu bakın helal olsun.” diye konuştu. Köy halkı da kömürlerin şov amaçlı dağıtıldığını kaydetti.

“Seçildiğiniz zaman belediye işçilerini işten çıkaracak mısınız?” sorusuna da Yavaş, “Alın teriyle çalışan herkesin işine devam edeceğinin garantisi benim, kimsenin ekmeğiyle oynamam, oynatmam.” cevabını verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da “Son 3 yılda CHP çok değişti. Halka yakın, halkla oturup kalkan, sohbet eden bir CHP oluşturmaya çalıştık. Eksiğimiz var mı? Var. Keşke buraya daha önce gelseydik. Gelmediysek, siz de oy vermediyseniz kabahat siz de değil bizdedir.” ifadelerini kullandı. Mansur Yavaş’ın Ankara'nın her yerine hizmet götüreceğini belirten Kılıçdaroğlu sözlerine şöyle devam etti; “Mansur Başkan benim başkanım olduğu kadar sizin de başkanınız. Ankara’nın her tarafına hizmet götürecek. Sizden bir şey istiyorum. Mansur Başkan' bir deneyin. Göreceksiniz 5 yıl içinde farklı bir Ankara ortaya çıkacak." dedi. Belediye başkanının görevinin ayrım yapmadan vatandaşa hizmet etmesi gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, “Mansur Başkan ben kavga etmeyeceğim diyor. Benim yolum hizmet etmek diyor. Nasıl hizmet edeceğini de anlatıyor. Beypazarı’nı Ankara’nın en önemli ilçesi haline getirdi. Ankara’yı da Beypazarı gibi marka şehir yapacak.” dedi. CİHAN

Yorumlar