Yavaş: 17 Aralık’tan sonra yeni siyasi tercih kavramları ortaya çıktı

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmalarının ardından Türkiye’de yeni bir siyaset tercih kavramlarının ortaya çıktığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Yavaş: 17 Aralık’tan sonra yeni siyasi tercih kavramları ortaya çıktı

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmalarının ardından Türkiye’de yeni bir siyaset tercih kavramlarının ortaya çıktığını söyledi. Yavaş, “Artık sağ-sol kavramı yerine çok daha önemli kavramlar ortaya çıktı. Özellikle 17 Aralık operasyonlarından sonra ortaya çıkanlar gösterdi ki, sağ-sol ayrımından çok dürüst olanla dürüst olmayan, şeffaf olan ile olmayan ayrımı çok daha öne çıktı.” ifadelerini kullandı.

    CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Yavaş, yerel seçimlerin son mitingini Ankara’nın Elmadağ ilçesinde yaptı. Miting öncesi, Elmadağ Gençlik Kolları tarafından ilçede seçim çalışmaları kapsamında hayatını kaybeden Onur Karakülah için yürüyüş düzenlendi. Elmadağlı vatandaşlar ‘Onur’a sözümüzdür halk iktidarı’ yazılı pankart ile mitingin yapılacağı alana kadar yürüyüş gerçekleştirdi. Yağışlı alana rağmen alanı dolduran vatandaşları selamlayan Yavaş, Türkiye’de 17 Aralıktan sonra yeni bir siyasi tercihin ortay çıktığını ifade etti.

    “Bizim anlayışımıza göre artık toplumda sağ-sol anlayışı ortadan kalktı. Bunun için bir işbirliği yaptık ve birleşe birleşe geliyoruz.” diyen Mansur Yavaş, konuşması sırasında alanda bulunan Milliyetçi Hareket Partili vatandaşların ‘Bozkurtlar seninle’ diye slogan atmasını CHP’lilere alkışlattı. Artık sağ-sol kavramı yerine daha önemli kavramların ortaya çıktığına değinen Yavaş, “Özellikle 17 Aralık operasyonlarından sonra ortaya çıkanlar gösterdi ki, sağ-sol ayrımından çok dürüst olanla dürüşt olmayan, şeffaf olan ile olmayan ayrımı çok daha öne çıktı.” dedi.

    “BAŞÖRTÜLÜLERE SALDIRI İDDİASI YALAN”

    Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in kendisi hakkında ortaya attığı iddialara cevap veren Yavaş, ”Yine, ‘Başörtülü bacıma saldırdılar’ diye provokasyona devam etmiş. Onları geçeceksiniz. Yalan. Ben bir şey soracağım. Cumhuriyet Halk Partisi’nin kendisinden başka bütün partileri dindar değil diye suçluyorlar. Dinimizin temel direği kul hakkıdır. Allah diyor ki, ‘Ne günah işlersen gel affederim. Kul hakkı hariç.’ diyor.” şeklinde konuştu.

    “MİTİNGDE İLK DEFA YUHA MÜSAADE ETTİM”

    AB eski Bakanı Egemen Bağış’ın Kuran’ı Kerim ve ayetleriyle alay etmesi iddiaları hakkında da değerlendirmelerde bulunan Yavaş şöyle devam etti: “Dinimizin ayetleriyle alay eden insanlar var AK Parti’nin içerisinde. Bakanlık yapmış Egemen Bağış var. Biliyorsunuz neler söylediğini. Bakara-makara diye dalga geçiyor. İlk defa seçimde yuh çekilmesine müsaade ettim. Çünkü yuhu hak etti. Hala oturuyor orada ve istifa etmiyor. İnanan insanlara, Müslümanlara saygısı varsa biran evvel istifa etmesi lazım. Yargı önünde hakkındaki iddialarla ilgili hesabını vermesi lazım. Yoksa insan içine çıkacak hali kalmaz. Biran evvel Ak Parti’nin o eski Bakan hakkında işlem yapması gerekiyor. Bundan sonra dini siyaseti alet etmeden siyaset yapmasının mümkünü kalmayacak.”

    Ankara’da yeni bir dönemin başlayacağını kaydeden Yavaş, “Hiç kimsenin fikrine, zikrine, kıyafetine, tuttuğu takıma bakmadan birinci önceliğimiz Ankara olacak. Bizler sadece belirli bir kesimin değil, herkesin başkanı olarak yarın akşamdan itibaren halaylar çekeceğiz.” ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar