Yaşlı kadından Bakana tepki: Kutulara para doldurmaktan bize para kalmıyor

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Aydın'ın Nazilli ilçesinde esnaf ziyaretinde bulundu, partililere seslendi.

Google Haberlere Abone ol
Yaşlı kadından Bakana tepki: Kutulara para doldurmaktan bize para kalmıyor

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Aydın'ın Nazilli ilçesinde esnaf ziyaretinde bulundu, partililere seslendi. Ziyareti sırasında yaşlı bir kadın, Bakana, "Ev kiramı ödeyemiyorum. Bize 16 lira zam yapıyorlar. Kutulara paraları doldurmaktan bize para kalmıyor." şeklinde tepki gösterdi.

Bakan Zeybekci Nazilli'de esnaf ziyaretlerinde bulundu, partililere hitap etti. Yaşanan son olayları değerlendiren Zeybekci, 11 Aralık sonrası yaşananların bir gün sona ereceğini söyleyerek, "Bu günler geçecek. Toz duman geçecek, yine biz kardeş kardeşe kucaklaşacağız. Siyasi görüşü ne olursa olsun, cemaati ne olursa olsun; Laz olsun, Kürt olsun kim olursa olsun desin ki 'Tek bayrak, tek devlet, tek millet' biz onlarla kucaklaşacağız ve devam edeceğiz." dedi.

Belediye binası önünde konuşan Zeybekci, "Hedefimiz dünyanın en büyük 10 ekonomisi olmak. Avrupa’nın ilk üç ekonomisinden birisi olmak. Milli geliri 25 bin doların üzerine çıkarmak. Zaman zaman denedikleri 60’da 80’de 28 Şubat’ta bin yıl sürecek diye darbe yapanlar, 27 Nisanda başka şeyler isteyenler boş durmadı. Gezi olayları diye bir rezalet başlattılar. Bazı şeyler bahane edilerek gösterilere başladılar. Türkiye’nin dev projelerine karşı çıktılar. Kanal projesine karşı çıktılar. Hayalleri yetmiyor çünkü. Türkiye geri gitsin kalkınmasın istiyorlar. Niyetleri başka. Ama kuyruklarını kıstırdıkları gibi kayboldular." şeklinde konuştu.

17 Aralık’ta bu memlekette ikinci senaryo başladı diyen Zeybekci, "Denemeleri bitmeyecek. Bu ülkenin başı dik olsun ileri gitsin istemiyorlar. Bu ülke ecdadın gösterdiği o hedefe gitsin istemiyorlar. Bun da maşa olanlar alet olanlar var. 17Aralık'ta bütün bilinmezleri bir araya toplayarak utanmadan arlanmadan bir çete oluşturuldu. Bu çetenin başına da utanmadan arlanmadan bu milletin oylarıyla iktidar olmuş bir Başbakana 'çetenin başıdır' deme cesaretini de gösterdiler. Tayyip Erdoğan’ı hallettik mi bu iş tamam diyorlar. Onun için nasıl saldırdıklarını tezgah yaptıkları, yalan dolan iftira montaj hepsi ortaya çıktı. Bu memlekette kriz çıksın, faiz çıksın dolar 3 lira olsun, fabrikalar kapansın, üretim dursun, insanlar işsiz kalsın, umutsuzluk ve mutsuzluk olsun yeminle bunu istiyorlar. Ve böyle olsun diye dua ediyorlar. Bu sözümüz kardeşlerimize değildir. Bu sözümüz; bu milletin iradesiyle seçilmiş Başbakana, TBMM, bu ülkenin bakanlarına, millete, bu ülkeye, bayrağa, vatana kast edenleredir. Onlara diyoruz ki, köpekler istedi diye atlar ölmez.” ifadelerini kullandı.

Daha sonra partililerle çarşıyı dolaşan Bakan Zeybekci'ye seyyar satıcılık yapan bir kadın tepki gösterdi. Bakan Zeybekci'nin arkasından bağıran kadın, “68 yaşındayım, kiramı veremiyorum. Bize 16 lira zam veriyorlar. Kutulara paraları doldurmaktan bize para kalmıyor. Utanın utanın. Devletin yüz karası bu” şeklinde tepki gösterdi.

Bir başka kadın da, "Yeter artık yeter. Halkı dinlesinler. Bizi, Türk halkını ayakta tutan insan lazım." diye seslendi. CİHAN

Yorumlar