'Yasaklarla mücadele diye yola çıkanların yasakçılıktan medet umması hazin'

Bağımsız İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay, yasaklarla mücadele diye yola çıkanların yasakçılıktan medet ummasını hazin olarak yorumladı.

Google Haberlere Abone ol
'Yasaklarla mücadele diye yola çıkanların yasakçılıktan medet umması hazin'

Bağımsız İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay, yasaklarla mücadele diye yola çıkanların yasakçılıktan medet ummasını hazin olarak yorumladı. Günay, “Twitter’ın da yasaklanmasının bu kadar saçma ve absürt bir şey olduğu o kadar uzun bir zaman olmadan anlaşılacaktır.” dedi.

TBMM’de basın toplantısı düzenleyen Günay, hakkında bir gazetede çıkan iddialara cevap verdi. Türkiye siyaseti için üzüntü verici bir tablonun ortaya çıktığı ifade edilen Günay, “Arkadaşlar kendileri ile ilgili iddiaları açıklıkla yanıtlamak yerine bu iddiaların üzerine gidenlerin üzerine asılsız suçlamalar yapmaya çalışıyorlar. Benimle ilgili iddia çabaları gördüm. Benim Ankara’da ve Antalya’da bir evim var. Biz karı koca 40 yıldan beri yüksek öğrenimli olarak alın teri ile çalışan iki insanız. Bu iki insanın 40 yıllık emeğinin karşılığı iki evimiz var. Siyasette en büyük zenginliğim dünya malına tamah etmemek. Benimle ilgili arayışa düşmüşlerse boş arayıştır bu.” diye konuştu.

TWİTTER'IN KAPATILMASI

Twitter’ın kapatılmasıyla ilgili düşüncelerinin sorulması üzerine Günay şunları söyledi: “Bir dönem Nevruz’u yasaklayanlar şimdi Nevruz ateşinin üzerinden atlamak için takla atıyorlar. Twitter’ın da yasaklanmasının bu kadar saçma ve absürt bir şey olduğu o kadar uzun bir zaman olmadan anlaşılacaktır. Daha bugün yeni teknik olanaklarla sayın Başbakan’ın galiba bilmediği çevresindeki danışmanların bilmediği Twitter kullanılmaya başlandı. Yasaklarla mücadele edeceğiz diye yola çıkmış bir hareketin yasakçılıktan medet umması çok hazin. Ortada bir zırva var herkes onu düzeltmeye çalışıyor ama zırva tevil götürmüyor. Bu yasakçılık ne teknolojik olarak mümkün olan bir şeydir ne de hukuken çağdaş dünyanın kabul edebileceği bir şeydir. 2014 yılının başlarında Türkiye’yi bir üçüncü dünya ülkesi görünümüne itmek çok büyük bir talihsizliktir. Türkiye bir Kuzey Kore değil. Öyle bir kalıba Türkiye girmez. Cumhurbaşkanı itiraz ettiğini duyurdu ancak itirazın gereğini yapmayı bize bırakıyor galiba. Bugün delinmeye başlandı, yarın daha fazla delindiğini göreceksiniz.”
CİHAN

Yorumlar