YAŞ üyeleri Anıtkabir’i ziyaret etti

Yüksek Askeri Şura (YAŞ) üyeleri 2014 YAŞ toplantısı öncesi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Anıtkabir’i ziyaret etti. Anıtkabir Özel Defteri’ni imzalayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan dünyada ve komşu ülkelerde yaşanan...

Google Haberlere Abone ol
YAŞ üyeleri Anıtkabir’i ziyaret etti

Yüksek Askeri Şura (YAŞ) üyeleri 2014 YAŞ toplantısı öncesi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Anıtkabir’i ziyaret etti. Anıtkabir Özel Defteri’ni imzalayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan dünyada ve komşu ülkelerde yaşanan olaylara vurgu yaptı.

Saat 10.00’da başlayan törende YAŞ üyeleri ilk olarak Aslanlı Yol’da yürüdü. Başbakan Erdoğan üyeler adına üzerinde ‘yaş üyeleri’ yazan çelengi Atatürk’ün mozolesine koydu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından üyeler Anıtkabir merdivenlerinde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Daha sonra Erdoğan başkanlığındaki heyet, Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti. Burada Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayan Erdoğan, şunları kaydetti: "2014 yılı Yüksek Askeri Şura çalışmalarının ülkemiz, milletimiz ve Türk Silahlı Kuvvetlerimiz için hayırlı olmasını diliyor bu vesile ile kurtuluş savaşımızın başkomutanı, Cumhuriyetimizin kurucu Gazi Mustafa Kemal ile tüm şehitlerimizi rahmetle gazilerimizi de şükranla yad ediyoruz. Kuruluşunun 91. yıl dönümüne ulaştığımız Türkiye Cumhuriyetimiz 2023 hedefleri doğrultusunda kararlı bir şekilde yoluna devam ediyor. Hedefimiz 2023 yılında Türkiye’yi dünyanın en gelişmiş 10 ülkesinden biri haline getirmektir. Bu süreçte milli güvenliğimizi en üst düzeyde geliştirmenin yanında kadim tarihimizden devraldığımız sorumluluklar ile vicdanı ve insanı yükümlülüklerimizi de asla ihmal etmiyoruz. Dünyada ve bölgemizde çok önemli gelişmelerin yaşandığı bir dönemde istikrarımızı koruyarak, gücümüzü artırarak, bölgemizde barışı, huzuru, refahı kalıcı hale getirmenin gayreti içindeyiz. Yaşadığımız kritik süreç Türk Silahlı Kuvvetlerimizin yetişmiş insan gücü ile modern donanımı ile üstün hareket kabiliyeti ile daha da güçlü bir ordu haline gelmesi konusundaki kararımızın ve çabalarımızın isabetliliğini bir kez daha ortaya koymaktadır. Bu anlayışla yürüttüğümüz 2014 yılı Yüksek Askeri Şura çalışmalarının bir kez daha ülkemize, milletimize Türk Silahlı Kuvvetlerimize hayırlı olmasını diliyorum."

Törenin ardından Başbakan Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Necdet Özel ve Milli Savunma Bakanı İsmet Özel Anıtkabir Komutanlığı makamını ziyaret etti. CİHAN

Yorumlar