Yargıtay: MHP kararını bu ay açıklayacağız

Yargıtay'dan yapılan açıklamada, MHP kararının bu ay içinde verileceği belirtildi

Google Haberlere Abone ol
Yargıtay: MHP kararını bu ay açıklayacağız
MHP Genel Merkezi ile muhaliflerin merakla Yargıtay kararı henüz açıklanmadı, ancak kurumdan konuyla ilgili bir açıklama geldi. Yargıtay 18. Hukuk Dairesinin, Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin MHP'de olağanüstükongre toplanmasına ilişkin kararının temyiz incelemesini Mayıs ayı içerisinde tamamlayacağı duyuruldu. 

Yargıtay'ın açıklamasında,  duyurusunda, dosyanın daha müzakere bile edilmediği Mayıs ayı içinde müzakere edileceği ve yazılı ve görsel basında kararın çıktığına ilişkin haberlerin doğru bilgiyi yansıtmadığı bildirildi. Kongreye 4 gün kaldığı için bu açıklama karar 15’inden sonraya kaldı yorumlarına yolaçtı.Yargıtay 18. Hukuk Daire Başkanlığı müzakerenin Mayıs ayı içinde yapılacağını yapılan bu duyuru ile kamuoyuna ilan etti. 

Açıklamada şöyle denildi: Komuyou tarafından merak edilen Millyiyetçi Hareket Partisi ile ilgili dava dosyası Dairemizin 2016/9624 Esasına kaydedilmiş olup ön incelemesi yapılmıştır. Davacı tarafın dosyanın öne alınması talebi incelenmiştir. Dosya Mayıs ayı içerisinde müzakere edilerek gerekli karar verilecektir. Bunun dışında yazılı ve görsel veya sosyal medayda çıkan haberler doğru bilgiyi yansıtmamaktadır. karar çıktığında kamuoyuna ayrıca bilgi verilecektir.

MHP'nin kongre sürecini başlatan mahkeme kararı bir başka mahkeme tarafından durdurulmuştu. Kongre için Yargıtay kararı bekleniyor. 

Yorumlar