‘Yargı sonuna kadar gitmeli, kamu yöneticileri görevine iade edilmeli’

BBP Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Şenliler, yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarının toplumda iktidara karşı bir şüphe oluşturduğunu, bunun da seçimlerde sandığa yansıyacağını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
‘Yargı sonuna kadar gitmeli, kamu yöneticileri görevine iade edilmeli’

BBP Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Şenliler, yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarının toplumda iktidara karşı bir şüphe oluşturduğunu, bunun da seçimlerde sandığa yansıyacağını söyledi. Manisa Alperen Ocakları’nın düzenleyeceği Mekke’nin fethinin yıldönümü kutlamasına katılmak üzere İzmir’e gelen Şenliler, Cihan Haber Ajansı (Cihan)’na konuştu. AK Parti’nin 11 yıllık iktidarının son döneminde Türkiye’yi hukuk devletinden uzaklaştırdığını savunarak, “Türkiye, son dönemlerde sivil diktatörlük şekilde algılanabilecek bir anlayışla yönetilmeye başladı. Hukukun hiçe sayıldığı, adaletin tartışılmaya başladığını, adalet müessessine güvenin sorgulanmaya başladığı bir dönem yaşıyoruz. Bir ülke yoksulluktan, fakirlikten, kuraklıktan batmaz ama bir ülkede adalet duygusunu zedelerseniz, hukuka güveni sarsarsanız o ülkede kaos olur.” dedi.

İktidarın savcıları görevden alarak hukuku kendisine göre dizayn ettiğini ileri süren Genel Başkan Yardımcısı Şenliler, “Son günlerde yaşadığımız hadiseleri tahlil ettiğimizde manidar şeylerle karşılaşıyoruz. Adli makamlar bir soruşturma yapıyor, bunu engelleyecek yasal düzenleme yapıyorsunuz. Ardından Danıştay bunu iptal ediyor. Bu arada kaçan kaçıyor, deliller karartılıyor, yani hukuk çalışmaz hale getiriliyor. Dolayısıyla adalet duygusunun zafiyete uğraması, körelmesi ve şüpheli hale gelmesi tehlikesini görüyoruz. Adalet herkese lazım. Siyasi iktidar,suçluları koruyarak nereye kadar gider ama toplum vicdanındaki bu soru işaretleri mutlaka sandığa yansır.” diye konuştu. İktidarın, söz konusu üç perasyonu kendisine karşı bir komplo olarak gördüğünü söyleyen Şenliler, şöyle devam etti: “Yok komplo değilse millet bunun hesabını sorar. Bunun altından kalkamazsınız. İktidar, hukuka müdahaleyle yanlış yapıyor. Hukuk, siyasi iradiye göre şekillendirilmemeli. Birtakım vesayet vardı, buna karşı mücadele eden insanlar o zaman baş tacıydı. Bugün bu insanları ayaklar altına almanız gerçekçi görülmüyor. Toplum buna şüpheyle bakıyor. Milletin feraseti vardır, bu bir şekilde sandığa yansır. Millete, dine, imana, İslam’a, memlekete hizmet eden insanları töhmet altında bırakmak, onları birtakım örgütlerle özdeşleştirmek doğru değil.”

Savcıların görevden alınmasının, kamuoyunda, "bir şeylerin ortaya çıkmasının engellenmeye çalışıldığı" şeklinde algılandığını dile getiren Selahattin Şenliler, soruşturmanın bağımsız yargı tarafından sonuna kadar sürdürülmesi, görevden alınan polislerin de bir an önce görevine iade edilmesi gerektiğini belirtti. CİHAN

Yorumlar