Yalova'da Fatura Krizine Yenisi Eklendi

Yalova'da 6 oy farkla belediyenin AK Parti'den Cumhuriyet Halk Partisi'ne (CHP) geçmesinin ardından 964 bin TL'lik yemek faturasıyla başlayan kriz, 8 aracın yıllık kiralama bedeli olan 453 bin liralık fatura ile devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol
Yalova'da Fatura Krizine Yenisi Eklendi

Yalova'da 6 oy farkla belediyenin AK Parti'den Cumhuriyet Halk Partisi'ne (CHP) geçmesinin ardından 964 bin TL'lik yemek faturasıyla başlayan kriz, 8 aracın yıllık kiralama bedeli olan 453 bin liralık fatura ile devam ediyor. CHP'li Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, "El insaf. Hani o araçları satın alsanız o para etmez. Sayıştay denetçileri gelsin, Yalova Belediyesi'ndeki bu olayları iyi incelesin." dedi.

Vefa Salman, fatura şoklarının bununla kalmadığını dile getirerek, Yalova Belediyesi'ne bağlı şirketlerinin kapılarının kapalı olduğunu, istediği fatura ve belgelere ulaşamadığını ifade etti. Salman, "Yalova Belediyesi'nin bütçesi 90 milyon, şu ana kadar Yalova Belediyesi'nin ulaşabildiğim borcu 109 milyon lira. Bu rakamın daha da artacağından eminim, zaten şirket borçlarını da dahil ettiğimiz zaman 150-200 milyona dayanacağını tahmin ediyorum." açıklamasında bulundu.

Seçim kampanyası sürecinde Yalova Belediyesi'nin kaynaklarının seçime yönelik kullanıldığı konusunda basına üç farklı zamanda çağrısı olduğunu hatırlatan Vefa Salman, şunları söyledi: "Basın kanalıyla Cumhuriyet Başsavcılığı'na belediye kaynaklarının yemek olarak, belediye binasının seçim bürosu olarak, araçların aynı şekilde kullanıldığını, personellerin baskı uyguladığını, bunların etik kurallara, vicdana ve Müslümanlığa, kanuna sığmadığına dikkatle çağrı yapmıştım. Mazbatayı aldıktan sonra gerekli incelemeyi arkadaşlara başlattım. Başladıktan sonra benim için sürpriz olmayan faturalarla karşılaştım, ihalelerle karşılaştım. Ama bunların içerisinde en somut olanı yemek faturalarıydı. Ben göreve geldikten sonra buraya gönderilmişti faturalar. İki tane firmaya aitti. Biri Yalova'da kurulu, biri Bursa da kurulu firmalar. Özellikle toplam rakamın 964 bin lira olduğuna dikkat çekmek istiyorum. Bunun 400 bin liralık bölümünde ilginç olan şey şu; karşı tarafın iddia ettiği gibi üniversite öğrencilerine verilen yemek değil, protokol yemek bedeli, kokteyl, yemek bedeli, kahvaltı yemek bedeli, daha da kötüsü pilav üstü kavurma olarak çıkmış faturalar var. Yine bana arkadaşlarımın bildirdiğine göre; bu Bursa'da ve Yalova'da kurulu firmalar aynı kişilere ait olduğu. Bu da olayın ilginç bir yönü. Ne yazık ki yapılan bu uygulama sadece bunlarla sınırlı değil. Yalovalılar şunu iyi bilsinler, ben seçim sürecinde ev toplantılarında şunu anlattım: Bu para belediyenin parası, kamunun parası, Yalova'nın, Yalovalıların parası, Yalovalıların cebinden ödediği su parası, emlak parası, diğer vs. paralar. Yazıktır, günahtır."

"1 SENELİK 8 BİNEK ARAÇ KİRALAMA 453 BİN"

Ocak ayında yapılan 8 tane binek araç kiralama ihalesine dikkat çeken Salman, "Kiralama bedeli 1 yıllık 453 bin lira. El insaf. Hani o araçları satın alsanız o para etmez. Yine bakın seçim kampanyası döneminde 61 kişinin adına soyadına ulaşabilmiştim. Bankamatik memuru olarak belediye ve şirketlerinde çalışıyor gözüküp de işe gelmeyen, sadece seçim zamanı çalışma yapan Yakup Koçal’a, fakat bu sayının ne yazık ki şimdi de 150 kişi olduğunu öğrenmiş bulunmaktayım. Bunları da zaman içerisinde kamuoyuna birer birer paylaşacağım. Sürpriz değil, bekliyordum." ifadelerini kullandı.

"12 AY TAKSİTLE 0 FAİZLE ARBERETUM'U SATMIŞLAR"

Arberetum arazisiyle ilgili satış kararına da değinen Vefa Salman, sözlerin eşöyle devam etti: "Onunla ilgili de çok şey söylemiştim. Arberetum arazisi 50 milyona satılmıştı. Belediyenin borcu var denmişti. Yüzde otuzu peşin alınmış paranın, geri kalan yüzde yetmişi 12 ay vadeli olarak ve 0 faizle ödenmiş, ama borç azalacağı yerde artmış. Burası daha enteresan bakın. Belediyenin iki şirketi var, henüz bunlarla ilgili bir bilgiye ulaşamadım. Benden saklıyorlar. Kaçırıyorlar. Onların da hesabı sorulacak merak etmesinler. Ben Sayıştay denetçilerine, bu konuda müfettişlerine yazıyı yazdırdım. Bugün göndereceğim, yarın gelsinler Yalova Belediyesi'ndeki bu olayları iyi incelesinler. Çünkü Yakup Koçal diyor ki 'hukuksuzluk varsa yargıya taşınsın' diyor. Zaten burada suiistimalcilik yaptığı bu cümlesinde gizli. Bir şekilde mevzuatı uygulamış olabilir ama kamu vicdanında kendilerini bu şekilde aklayamazlar. Belediyenin borcu var. Geçen dönemde Belediye Başkanı Barbaros Binicioğulu’yla bu konuyu tartışan, masaya yatıran insan bendim. 50 milyonluk bir borcu vardı Yalova Belediyesi'nin. Belediye Başkanı Barbaros Binicioğlu, Yakup Koçal’a devrederken bunu muhasebe ilgilileriyle 85 milyon yapıp 1 sene borç edebiyatı yaptılar, ama bugün Yalova Belediyesi'nin 2013 bütçesi 90 milyon. Şu ana kadar sadece Yalova Belediyesi'nin ulaşabildiğim borcu 109 milyon lira. Bu rakamın daha da artacağından eminim. Zaten şirket borçlarını da dahil ettiğimiz zaman 150-200 milyona dayanacağını tahmin ediyorum. Yani bütçenin tam iki katı olacağına inanıyorum. Yani Yalova Belediyesi, Yalovalılar 2 katı borçlu. Bu arkadaşlar daha hala seçimi iptal ettirme derdindeler. Kendi yaptıkları hileleri de utanmadan, sıkılmadan bana ve partime yakıştırma yapmaya çalışıyorlar. Bunların hesabını Yalova'ya teker teker verecekler. Ben de ne Yalova'nın ne Yalovalıların ne kamunun bir kuruşunu haksız olarak kimseye yedirmem. Yalovalılara söz verdim."

Yorumlar