Yalçın Akdoğan Twitter yasağını savundu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Başdanışmanı ve AK Parti Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan, Twitter’a erişimin engellenmesiyle ilgili kararı savundu.

Google Haberlere Abone ol
Yalçın Akdoğan Twitter yasağını savundu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Başdanışmanı ve AK Parti Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan, Twitter’a erişimin engellenmesiyle ilgili kararı savundu. Akdoğan, Twitter’a erişimin engellendiğini bunun bir kapatma olarak algılanmasının doğru olmayacağını söyledi.

    TBMM bahçesinde gazetecilerin sorularını cevaplandıran Akdoğan, Twitter’a erişimin engellenmesiyle ilgili kararı değerlendirdi. Akdoğan söz konusu kararı şöyle savundu: “Bunu bir kere kapatma olarak algılamak doğru değil. Bu bir engelleme. Burada şuna karar vermek durumundayız. Kişi hak ve özgürlüklerini koruyacak mıyız korumayacak mıyız? Burada vatandaşlarımızın şikayetleri üzerine doğrudan özel hayatlarına müdahale ve saldırı üzerine mahkemelerin verdiği bir karar var. Hiç kimse mahkeme kararlarından münezzeh değildir. Ortada bir karar varsa bu herkes için geçerlidir. Twitter buna itibar etmemektedir. Öncelikle sorunu doğru tanımlamamız gerekiyor. Facebook mahkeme kararı kendine geldiğinde mahsurlu içeriği çıkarmaktadır. Twitter Türkiye Cumhuriyeti’ni kaale almamaktadır. Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerine itibar etmemektedir. Kişi haklarına yönelik saldırılara göz yummaktadır.”

    "MİLYONLARCA TWİTTER KULLANICISININ HAKLARI NE OLACAK?"

    Erdoğan’ın Başdanışmanı Akdoğan, bir gazetecinin, ‘Milyonlarca Twitter kullanıcısı var, bunların hakları ne olacak?’ sorusuna ise şu cevabı verdi: “Bu sorumsuzluk Twitter’a aittir. Biz kişi haklarını koruyacak mıyız, korumayacak mıyız? Kişi haklarına yönelik bir saldırı gerçekleştiğinde mahkemeler karar verdiğinde nasıl Facebook mahkeme kararını yapıp mahsurlu içeriği çıkarıyorsa Twitter’ın da çıkarması gerekir. Bunu çıkarmamak, burada münferiden bu sayfalar kapatılamıyor. Bu sayfayı ya da mesajı kaldırması gereken Twitter’dır. Bu engellemeyi Twitter yapmalıdır. Bir hanımefendi ile ilgili pognografik görüntüler konulmuş. Mahkeme kararı bu yönde kişi haklarının ihlal edildiğine karar vermiştir.” CİHAN

Yorumlar