Vural’dan hizmete kumpas yorumu: Hukuk devletine aykırı bir tavırdır

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Oktay Vural, Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Dairesi Başkanı Turgut Aslan’ın 30 ilin emniyet müdürlüğüne gönderdiği Fethullah Gülen Hocaefendi ve Hizmet ile ilgili hukuksuz...

Google Haberlere Abone ol
Vural’dan hizmete kumpas yorumu: Hukuk devletine aykırı bir tavırdır

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Oktay Vural, Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Dairesi Başkanı Turgut Aslan’ın 30 ilin emniyet müdürlüğüne gönderdiği Fethullah Gülen Hocaefendi ve Hizmet ile ilgili hukuksuz talepleri içeren yazı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Gerçekten utanç verici bir tablo ile karşı karşıya olunduğunu belirten Vural, “Vatandaşların bir kısmının açıkçası düşman olarak gösteren, terörize eden bir yaklaşım. Terör örgütünü meşrulaştırıyor, sivil toplumu terörize ediyor. Bu top yekün ayrımcılık ve bir nefret suçu işlemektir. Hukuk devletine aykırı bir tavırdır. Yargının bağımsız ve tarafsız olması gerekiyordu, görülüyor ki; savcılar hükümetin talimatı ile bunları sorguluyor. İdris Naim Şahin’in açıkladığı belge İçişleri Bakanı'nın talimatıydı. İçişleri Bakanı'nın talimatını şimdi savcı bir yargı sürecine dönüştürmüştür. Türkiye’de gerçekten hukuk devleti artık yoktur. Türkiye’de bu yaklaşımları yapan ancak, dikta müsveddeleri iktidardadır.” diye konuştu.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Oktay Vural, TBMM’den basın toplantısı düzenledi. Milletin parası ile yayın yapan TRT’nin vatandaşa hükümetle uyumlu bir cumhurbaşkanı olmalı mıdır? diye soru sorduğunu belirten Vural, “AKP propagandası Recep Tayyip Erdoğan propagandası yapıyorsun. Ey bu yayınları yapanlar, ey TRT’nin başındakiler. Bu milletin vergileri ile para alıyorsunuz. Böyle bir rezalet olmaz. Çıkartıyorsunuz, akademisyenleri cüppelileri, MHP’ye dil uzatıyorsunuz, toplumun uzlaşma içerisinde milletin cumhurbaşkanı adayı ekseninde eleştiriler getiriyorsunuz. Bunun hesabı sorulmayacak mı? Haram zıkkım olsun, bu milletten alınan vergilerle bu yayınları yapanlara, haram zıkkım olsun. Başındakilere haram zıkkım olsun. Böyle bir rezalet olmaz. Dünya kupası ile Erdoğan dizisi, at başı beraber birlikte pazarlanıyor. Burası parti devleti olmaktan çıkacak, bilin ki bütün bunların hepsi not olarak, dipnot olarak alınmıştır. Kimsenin yanına kar kalmayacaktır. Sizin gücünüz varsa, topunuz tüfeğiniz varsa, malınız mülkünüz varsa, bu milletinde vicdanı var, imanı var. Bu vicdan ve iman, bu mal mülk ve güçle milleti tehdit eden ve yönlendirenlerden hesap soracaktır.” şeklinde konuştu.

Bir gazetecinin, “Eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’ın dile getirdiği Hizmet'e kumpas eylem planının bizzat emniyet tarafından talimatla yerine getirildiği ortaya çıkıyor. Neler söyleyeceksiniz?” sorusuna Vural, “Gerçekten utanç verici bir tablo ile karşı karşıyayız. Bu konuda toplumun belli kesimlerini suçlu gösterip, ondan sonra bazı suçlarla ilişki oluşturup, delil oluşturmak, hukuk devletinde olmaz. Bu ancak Saddam'ın Irak’ın da Esad’ın Suriye’sin de olur. Bir taraftan terör örgütünü meşrulaştırıyorlar, kundaktaki bebeleri öldürenler, faili bilinenleri meşrulaştırıyorlar. Diğer taraftan toplumun bir kesimini terör örgütü olarak gösteriyorlar. Yarın öbür gün, herkes terör örgütü olarak gösterilebilir. Mesela bu kameraman arkadaşları da terör örgütü üyesi olarak gösterebilir. Ellerindeki bu silahı kullanarak. Dolayısıyla bu bir korku devleti üretmek ve vatandaşı sindirmektir. Vatandaşların bir kısmının açıkçası, düşman olarak gösteren terörize eden bir yaklaşım. Terör örgütünü meşrulaştırıyor, sivil toplumu terörize ediyor. Bu top yekün ayrımcılık ve bir nefret suçu işlemektir. Hukuk devletine aykırı bir tavırdır. Yargının bağımsız ve tarafsız olması gerekiyordu. Görülüyor ki savcılar hükümetin talimatı ile bunları sorguluyor. İdris Naim Şahin’in açıkladığı belge, İçişleri Bakanı'nın talimatıydı. İçişleri Bakanı'nın talimatını şimdi savcı bir yargı sürecine dönüştürmüştür. Türkiye’de gerçekten hukuk devleti artık yoktur. Türkiye’de bu yaklaşımları yapan ancak dikta müsveddeleri iktidardadır.” cevabını verdi.

CİHAN

Yorumlar