Vural'dan Çelik'e: Ağaç kovuğundan çıktıkları için çatıyı da evi de bilmezler

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, AK Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik'in çatı önerisine yönelik açıklamalarına sert tepki gösterdi. Vural, "Hüseyin Çelik gibilerin bu çatıyla hiçbir alakası olmadığı için, köksüz görüşlere sahip olduğu...

Google Haberlere Abone ol
Vural'dan Çelik'e: Ağaç kovuğundan çıktıkları için çatıyı da evi de bilmezler

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, AK Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik'in çatı önerisine yönelik açıklamalarına sert tepki gösterdi. Vural, "Hüseyin Çelik gibilerin bu çatıyla hiçbir alakası olmadığı için, köksüz görüşlere sahip olduğu için bunu anlamış değil. Gerçekten milli görüş gömleğini değiştirerek 2002'de ağaç kovuğundan çıktıkları için çatıyı da, yuvayı da, evi de bilmezler bunlar." dedi.

Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Vural, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in MHP'nin yaptığı 'Çatı Adayı' önerisi hakkında söylediği "CHP'nin ve MHP'nin birleşmesinden çatı olmaz tencere kapak olur" sözlerine tepki gösterdi. "Bu öğretilmiş çaresizlik içerisinde olan birisinin konuşması." diyen Vural, şöyle devam etti: "Biz burada bu milletin temel değerlerini temsil eden bir çatıdan bahsediyoruz. Dolayısıyla bu partiler arasındaki bir çatı değildir. Tabi bu zihniyetin çatı derken bunların temeli, kökü olmadığı için çatıdan da anlamazlar. Köksüz ve temelsiz siyaset anlayışının çatısı olmaz. Biz bu milletin milliyetçi, muhafazakar, manevi değerlerini özümsemiş, demokrat, laik devlet prensibini benimseyen, hukukun üstünlüğünü savunan bir çatıdan bahsediyoruz. Bu Hüseyin Çelik gibilerin bu çatıyla hiçbir alakası olmadığı için, köksüz bir görüşlere sahip olduğu için bunu anlamış değil. Gerçekten Milli Görüş gömleğini değiştirerek 2002'de ağaç kovuğundan çıktıkları çatıyı da, yuvayı da, evi de bilmezler bunlar. Köksüz partilerin çatıdan bahsetmesi de anlaması da mümkün değildir."

Mesajlarının bu milletin tamamına olduğunu vurgulayan Vural, cumhurbaşkanını milletin tamamının cumhurbaşkanı olarak gördüklerini ifade etti. "Partili bir cumhurbaşkanı değildir. Bizim mesajlarımız Adalet ve Kalkınma Partisi'ne oy vermiş insanların da değerlerine yöneliktir." diyen Vural, "Çatımızı oluşturacak değerleri temsil edecek bir adayımız elbette olacaktır. Bunlar İmralı'da tencere yuvarlanmış kapağını bulmuş bir araya gelmiş olanlar olabilir. Bu AKP kılavuzlarıyla İmralı zihniyetine sahip olanların yuvarlanıp kapağı bularak Türkiye'yi bölücü emellere teslim edenlerin bizim Türk milletinin temelini oluşturan çatı değerlerini anlaması mümkün değildir. Özürlü olarak kabul ediyorum onu." diye konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın cumhurbaşkanı adayı olması halinde Başbakanlık'tan istifa edip etmemesine yönelik bir soruya ise Vural, "İstifa etmeli. Çünkü cumhurbaşkanlığı seçimi olduğuna göre, Başbakan, Başbakanlık'tan istifa etmelidir. Yürütme gücünü kullanan birisinin demokratik bir yarış içerisinde eşitlik ilkeleri içerisinde olmayacağı açık." karşılığını verdi. CİHAN

Yorumlar