Vural'dan Başbakan'a: Sen o bayrağı indirenlerle yol arkadaşısın

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Başbakan'dan, valilere, emniyet müdürlerine verdiği talimatları açıklamasını istedi. Bayrağı indirene müdahale edilmeme talimatını Başbakan'ın verdiğini savunan Vural, "Sen o bayrağı indirenlerle yol...

Google Haberlere Abone ol
Vural'dan Başbakan'a: Sen o bayrağı indirenlerle yol arkadaşısın

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Başbakan'dan, valilere, emniyet müdürlerine verdiği talimatları açıklamasını istedi. Bayrağı indirene müdahale edilmeme talimatını Başbakan'ın verdiğini savunan Vural, "Sen o bayrağı indirenlerle yol arkadaşısın. O bayrağı indirenlerle Oslo'da kuyu kazan sensin. O bayrağın yanına bir daha bayrak eklemek için onlarla aynı yolda yürüyen sensin." dedi.

Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Vural, Başbakan'ın Diyarbakır'daki bayrak indirmeyle ilgili yaptığı açıklamalara tepki gösterdi. "Valilere, emniyet müdürlerine verdiğin talimat nedir; çık yürekliysen, korkak değilsen milletle bunu paylaş. Dik dur, eğilme, büzülme. PKK terör örgütünü serbestçe gezdireceksin, TSK'nın elini kolunu bağlayacaksın, ondan sonra da 'ben mi indirecektim 'diyerek ahmak keseceksin. Sen o bayrağı indirenlerle yol arkadaşısın. O bayrağı indirenlerle Oslo'da kuyu kazan sensin. O bayrağın yanına bir daha bayrak eklemek için onlarla aynı yolda yürüyen sensin."

Başbakan'ın laf ebeliği yaptığını ifade eden Vural, bayrağı indirene müdahale edilmeme talimatını Başbakan'ın verdiğini savundu. Vural, grup toplantısında Başbakan'ın ne kadar yalan söylediğini kendisinin ortaya koyduğunu belirtti. Erdoğan ve Öcalan'ın siyaseti sonucu Türk bayrağının indirildiğini dile getiren Vural, bayrağı indirenin çözüm süreci olduğunu vurguladı. Vural, bayrağın bir bez parçası olmadığına dikkat çekti.

HSYK'nın, hakim ve savcılara yönelik kararnamesi konusunda bilgisi olmadığını belirten Vural, yargıç ve savcıların hiçbir güvencesi olmadığını vurguladı. Yürütmenin açık tehdidi altında olduğunun altını çizen Vural, "AK hakim, AK savcı, AK mahkemeler değerlendirmesi yapıldığını görmekteyiz. Bu, Türkiye'nin temelini sarsan bir girişim." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, Mısır'ın yeni Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'ye seçilmesinden dolayı mesajı göndermesi konusunda ise Vural, Gül'ün, Erdoğan'a danışarak bu mesajı birlikte yaptıklarını ve tebrik mesajını gönderdiğini ifade etti.

"Yakında Esad'a da gönderir. Sandıktan çıktığına göre Esad diktatör değildir." diyen Vural, demek ki demokrasinin sadece sandıktan ibaret olmadığını kaydetti. Elbette sandığın belirleyici olduğunu dile getiren Vural, "Ama sandığa gitmekle Sisi, Esad demokrat olmuyor. Bu tebrik mesajı doğrudan doğruya hükümetin siyasi iradesi ve kabulüyle yapıldığını düşünüyorum." şeklinde konuştu.

Bir başka soru üzerine ise Vural, "Başbakan, bu milletin kalibresinde biri değil. Önce kendi kalibresini ölçsün, kaç kalibrede olduğunu ölçsün sonra gelsin." dedi. Cumhurbaşkanı adayı konusunda çatı formülüne ilişkin Başbakanın eleştirilerine tepki gösteren Vural, "Çatının temeli millettir. Sen milleti temelsiz mi sanıyorsun? Temelsiz çatı mı olur? Senin gibi köksüzlerin bunu anlaması, Cumhura baş olması mümkün değildir. Millete temelsiz diyen Recep Tayyip Erdoğan'ı, millete yaptığı bu hakaretten dolayı kınadığımı ifade etmek istiyorum." şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar