Vural: Yolsuzluk ve rüşvet virüsü AKP’nin her tarafını kansere dönüştürdü

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, son operasyonlara ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Yolsuzluk ve rüşvet virüsü AKP’nin her tarafını kansere dönüştürmüştür.

Google Haberlere Abone ol
Vural: Yolsuzluk ve rüşvet virüsü AKP’nin her tarafını kansere dönüştürdü

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, son operasyonlara ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Yolsuzluk ve rüşvet virüsü AKP’nin her tarafını kansere dönüştürmüştür.” ifadesini kullandı.

MHP’li Vural, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında İzmir’de gerçekleşen son operasyona ilişkin şu yorumu yaptı: “Yolsuzluk ve rüşvet virüsü AKP’nin her tarafını kansere dönüştürmüştür. Bütün Bakanlar Kurulu ve bürokrasisini teslim almıştır. Tablo budur. İzmir merkezli yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasında gözaltına alınanlar var. Ulaştırma eski bakanı diyor ki, ‘Soruşturma manidar’ Bunlara göre, yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasının tamamı manidar. Yahu, hırsızın hiç mi suçu yok? Bacanağınızın, bu soruşturmada adının geçmesi mi manidar? Kayınpederlerin, eniştelerin soruşturmanın içinde olması mı manidar? Bakanların nüfuz ticareti içinde olması mı, manidar. Manidar olan ne? Bacanağınızın demiryolu ihalesi ile alakası ne? Niye söyleyemiyor?”

MHP’li Vural, toplantıda gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Yeni bir düzenleme ile bazı vakıflara devletin el koyabileceği yönündeki iddiaların sorulması üzerine Vural, “Görülmektedir ki, bir takım vakıfların mallarına el koymakla ilgili, devlete çevirmekle ilgili bir girişim var. Doğrusu, sosyal sermayeyi ortadan kaldırıp, doğrudan doğruya devletin hakimiyeti içine sokmak, parti devleti anlayışının bir tezahürüdür. İnsanların özel mülkleri artık, garantide değildir. Kurdukları vakıflar, artık garantide değildir. AKP’nin vakıflarla ilgili ortaya koyduğu bu yaklaşım tarzı, doğrudan doğruya toplumun aile, sosyal sermaye ve devlet dediğimiz mekanizma içerisinde oluşturduğu bu yapılara devletin daha fazla müdahaleci olma arzusu, tam manasıyla Türkiye’yi diktatörlüğe götürebilecek bir süreçtir. Bunun milli devlet ve milletimizin oluşumuna çok aykırı olduğunu düşünüyorum.” şeklinde cevap verdi.

CİHAN

Yorumlar