Vural: İçişleri Bakanlığı'na getirilen kişi, 1,5 milyona vatanı Rızalara vermiş

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Oktay Vural, “İçişleri Bakanlığı'na getirilmiş kişi, 1,5 milyona vatanı Rızalara vermiş.

Google Haberlere Abone ol
Vural: İçişleri Bakanlığı'na getirilen kişi, 1,5 milyona vatanı Rızalara vermiş

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Oktay Vural, “İçişleri Bakanlığı'na getirilmiş kişi, 1,5 milyona vatanı Rızalara vermiş.” dedi.

Bursa’nın Kestel ilçesinde partililere seslenen Oktay Vural, 17 Aralık’ta başlayan yolsuzluk operasyonu sürecine değindi. “Rıza Zarrab’ın getirdiği haram paranın hesabını kim verecek?” diyen Vural, şöyle konuştu: “Bakanlar aileleriyle birlikte haram para aklamacı Rıza’nın uçağıyla umre ziyareti yapmışlar. Ama Rıza Zırzop, hapisten çıkmış. Başbakan'a ‘nasıl değerlendiriyorsunuz?’ diye soruyorlar. Başbakan, ‘hak yerini buldu’ diyor. Sayın Başbakan, Engin Alan, hapse girdiği zaman 'layık olduğu yeri buldu' diyorsun, haram para aklamacı için 'hak yerini buldu' diyorsun. Böyle bir adalet olur mu? Rüşvet bir liste fiyatı olmuş.”

Eleştirilerini sürdüren Vural, şöyle devam etti: “İçişleri Bakanlığı'na getirilmiş kişi, 1.5 milyona vatanı Rızalara vermiş. Bizim kanla kazandığımız ve bu milletin, bu devletin gurur duyduğumuz Türk vatandaşlığını para ile satmışlar. 1 milyon dolara arabalarını hiç kimse durdurmasın diye özel plakalar çıkartmışlar. Bu bakanlara 'haram para aklamacı Rıza’nın arabalarına özel güvenlik ver, trafikte istediğin gibi geçip gitmesine izin ver' diye mi oy verdiniz? Ayakkabı kutularını gördünüz. Banka genel müdürü binde 4 alıyormuş. Banka genel müdürünün evinde ayakkabı kutularının içerisinde dolarlar var. Sen banka genel müdürüsün, evinde ayakkabı kutusu şubesi mi açtın? Niye bankaya yatır mıyorsun? Ama haram para olduğu için yatırmıyor. Sadece ayakkabı kutularında değil keselerin içerisinde de dolar ve Euro varmış. Bunların cildi ne Türk parası ağır geliyor, dolar ve Euro ile keseleniyorlarmış.”

Bakanların fezlekelerinin Meclis'e geldiğini hatırlatan Vural, “Okunacak mı, okunmayacak mı diye tartışıyorlar. Bu makam ve mevkilere getiren millet görsün. Buraya getiren millet değil mi? Milletten neden saklıyorsunuz? Bırak yargı çalışsın, yüce divana gitsin. Hesap versinler. Ak mı kara mı ortaya çıksın. Onun için fezlekeler Meclis'e gelmeli. Sizin milletvekilleriniz bu fezlekeler ile ilgili Meclis soruşturmasını açmalıdır ve bu makam ile mevkilere getiren millettir. Millet diyor ki; sen yüce divanda yargılan. Millete hesap ver. Aklandığı zaman diyeceğimiz bir şey olmaz. Ama bu hesap kapanmamalı. Onun için milletten fezleke ve bakanları kaçırmayın.” diye konuştu.
CİHAN

Yorumlar