Vesayetçilerin hevesleri kursaklarında kalacak

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, vesayet odaklarının reform paketi yasalaşırsa heveslerinin kursaklarında kalacağını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Vesayetçilerin hevesleri kursaklarında kalacak

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Vilayetler Evi'nde düzenlenen Valiler Buluşması'nda konuştu. Yeni Türkiye'nin inşasına katkıda bulunan valilerin, fazla aşırı gayretli çalışmalar ortaya koyduklarını söyledi.

Devletin değişen vizyonu ve paradigmasına oranla bürokrasinin de ciddi değişim geçirdiğini dile getiren Akdoğan, devlet, toplum, fert ilişkisinin daha sıhhatli ve daha demokratik kurulmasında valilerin ciddi rol oynadıklarına dikkati çekti.

HEVESLERİ KURSAKLARINDA KALACAK

Akdoğan, İç Güvenlik Paketi'ne ilişkin, "Vesayet odakları, Türkiye'de her süre demokratik reformlara ve kendi hakimiyetlerini kıracak düzenlemelere karşı olmuşlardır. Bu defa bulunan da budur. Çünkü biliyorlar ki bu reform paketi yasalaştığında Türkiye'de darbeler devri tarihe karışacak, vesayet özlemleri suya düşecek. İster derin ülke yapılanmaları, ister enlem ülke yapılanmaları, ister KCK çeşidi yapılanmalar, bunların istekleri kursaklarında kalacak" dedi.

"MİLLİ İRADE ÜSTÜN OLACAK"

Jandarmayla ilgili düzenlemenin özelikle tarihsel bir sivilleşme adımı olduğunu vurgulayan Akdoğan, "Emniyet'in yapısal dönüşüme uğratılması, tarihsel bir reformdur. Kamu düzeni ve güvenliğini güçlendirecek güvenlik tedbirlerinin alınması, kocaman oyunu bozacak bir adımdır, bu sebepten dolayı rahatsızlık duyuluyor. Vesayet de darbecilik de paralelcilik de bu ülkede bitecek. Bunun öteki yolu yok. Hukuk galip gelecek, demokrasi kazanacak, ulusal irade üstün olacak" değerlendirmesinde bulundu.

"Kobani olaylarını bilhassa alanda bulunan arkadaşlarımız yaşadılar. Düşük yoğunluklu bir başkaldırı başlatarak bir kalkışma denemesi yapılmak istendi fakat tutmadı" şeklinde konuşan Akdoğan, milletin bunlara pirim vermediğini, devletin gereken tedbirleri aldığını, gereken güvenlik adımlarını attığını bildirdi.

"ZULMEDEN KİM HİZMET EDEN KİM"

Doğu ve Güneydoğu'da vazife oluşturan valilerin, devletin değişen algısını, ülke ulus ilişkisinin nasıl değiştiğini hem yakından gördüklerini hem de bunun değişmesine katkıda bulunduklarını belirten Akdoğan, "Bölgede 20 sene öncelikle ülke algısı neydi, bugün ne? Zulmeden kim, hizmet eden kim, tehdit eden kim, kucaklayan kim, yıkan kim, oluşturan kim, birleştiren kim, ayrıştıran kim" ifadelerini kullandı.

HALK BUNU İYİ GÖRÜYOR

Devletin değiştiğini ve demokratikleştiğini vurgulayan Akdoğan, lakin birilerinin 20-30 sene önceki anlayışı sürdürmekte, baskı ve şiddetten medet ummakta ısrar ettiklerini söyledi.

Halkın bunu fazla aşırı iyi gördüğünü anlatım eden Akdoğan, "Kendisini kim kucaklıyor, kim kazanç yapıyor, kim hizmet ediyor, kim de baskı yapıyor, tehdit ediyor, şantaj yapıyor, zulüm ediyor? Bu denklem arasında sizin varlığınız, pozisyonunuz, tavrınız, milletle ilişkiniz, devletin bu yeni yüzünü, vizyonu, paradigmasını nasıl ortaya koyacağınız gerçekten fazla aşırı kocaman ciddiyet taşıyor" görüşünü bildirdi.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar