Vatandaş Kılıçdaroğlu'na 'hakareti' sordu

Aile Bakanı Ramazanoğlu'na hakaret eden CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Sakarya'da bir vatandaşın 'Ben bir kadın olarak çok incindim. Neden hakaret ettiniz?' şeklinde sorusuyla karşılaştı

Google Haberlere Abone ol
Vatandaş Kılıçdaroğlu'na 'hakareti' sordu

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Sakarya'da 'Birlik ve Beraberlik' etkinliğine katıldı. Burada programa katılan vatandaşların sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ramazanoğlu'na yönelik sözleri üzerinden sorulan, "Ben bir kadınım ve sizin bir kadın bakan için 'Vakfın önüne yattı' demenizden rahatsız oldum. Neden böyle bir ifade kullandığınızı lütfen bizlere açıklar mısınız?" sorusunu cevapladı.

Hayatta en çok değer verdiği insanın annesi olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, Karaman'da yaşanan 'cinsel istismar' olayını hatırlatarak "Hayatımda en çok değer verdiğim insan annemdir. Bakın babamdır, demiyorum annemdir. Ama ben bütün dertlerimi babamla değil annemle paylaştım. Bütün acılarımı annemle paylaştım. Eğer harçlık isteyeceksem gider önce anneme söylerdim, 'Babama söyle bana harçlık versin' diye. Eğer çocuğu sivrisinek ısırmışsa, emin olun ondan en büyük üzüntüyü duyan annedir. Karaman'da bir olay oldu. Ben oraya milletvekili arkadaşlarımı gönderdim. Çok dikkatli bir dil kullanmalarını istedim. Olayın soruşturulduğunu da biliyoruz. O çerçevede görüşülmesi gereken bütün kesimlerle görüştük" ifadelerini kullandı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ramazanoğlu'nun Karaman'daki olayın ardından yaptığı açıklamayı eleştiren Kılıçdaroğlu, "Beni yaralayan ne oldu? Bakan konumunda olan birisi, bizim için kadın erkek fark etmez bakandır o, bakan olarak görevini yapması lazım. Çıkıp şunu söylerse 'Ya bir seferlik bir olay oldu. Dolayısıyla da bunu Ensar Vakfı'na niye yakıştırıyorsunuz? Bu doğru değil' dediği andan itibaren bu olmaz. Bu olmaz. O çocuklar bizim çocuklarımız. O çocukların aileleri fakir aileler. Çocuklarını götürmüşler, Ensar Vakfı'na yerleştiriyorlar" diye konuştu.

Yorumlar