Vali: Güven ortamını zedeleyecek kişilere karşı güvenlik önlemlerimizi aldık

Ağrı’da yarın gerçekleştirilecek belediye başkanı seçimi öncesi Vali Tekinarslan, bir basın toplantısı düzenledi. Tekinarslan, “Seçim sonrası ile ilgili olarak sonuç ne olursa olsun, münferit de olsa taşkınlık yapacak veya güven ortamını...

Google Haberlere Abone ol
Vali: Güven ortamını zedeleyecek kişilere karşı güvenlik önlemlerimizi aldık

Ağrı’da yarın gerçekleştirilecek belediye başkanı seçimi öncesi Vali Tekinarslan, bir basın toplantısı düzenledi. Tekinarslan, “Seçim sonrası ile ilgili olarak sonuç ne olursa olsun, münferit de olsa taşkınlık yapacak veya güven ortamını zedeleyecek davranışta bulunacak kişilere karşı güvenlik önlemlerimizi yeterli şekilde aldık. Aldığımız bütün tedbirler Ağrı halkının güven ve huzurunu sağlamaya yöneliktir.” dedi.

“Seçim öncesi, seçim günü ve seçim sonrası olarak. Seçim öncesi ile ilgili son günümüz ve çok şükür kentimiz de propaganda dönemini şu ana kadar sıkıntısız geçirdik.” diyen Vali Tekinarslan, valilik olarak seçime hazır olduklarını belirterek, halkın kentine ve hür iradesine kararlı bir şekilde sahip çıkması gerektiğini dile getirdi.

İLÇELERDE MUHTARLIK SEÇİMİ YAPILACAK

Bazı ilçelerde de seçim olacağını hatırlatan Vali Tekinarslan, şöyle konuştu: “Bu şartlar altında bütün yerlere ulaşmaya çalıştık. Bir iki köyümüze iklim ve coğrafi şartlardan dolayı ulaşım olmadı. O köylerde seçimler de yenilenecek. Bunlar Diyadin, Tutak ve Doğubayazıt'ta iki, Taşlıçay'da üç ve Hamur'da bir köyde muhtarlık seçimleri yapılacak."

Bütün Ağrılıların, hem 30 Mart hem 1 Haziran mahalli idareler seçimleri sürecinde son derece saygın, sabırlı ve olgun bir tutum sergilediklerini ifade eden Tekinarslan, "1 Haziran 2014 mahalli idareler seçimlerinde de vatandaşlarımız huzur ve güven içinde, hiçbir şeyden kaygı ve endişe duymaksızın sandığa gitsinler, hür iradeleri ile gönül rahatlığı içerisinde oylarını kullansınlar. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim güvenlik, bir nicelik meselesi değildir. Güvenlik, bir politika işidir. Nitelikle anlamlandırılacak bir husustur. Dolayısıyla Ağrı halkının seçimleri rahatlıkla yaşayabileceği nitelikte bir huzur ve güven ortamı tesir edecek bütün tedbirleri almış bulunmaktayız. Bu konuda insanlarımızın huzur içerisinde sandığa gitmelerini öneriyoruz." şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar