Vali açıkladı: Musul'u kurtarmak için Türkiye...

Irak'ın Musul Valisi El Nuceyfi, 'Musul'u kurtarmak için teçhizat, eğitim ve silah desteği yapacak. Operasyona katılmayacak' dedi.

Google Haberlere Abone ol
Vali açıkladı: Musul'u kurtarmak için Türkiye...

El Nuıceyfi Türkiye'nin Musul'u kurtarmak için kurulan güçlere teçhizat, eğitim ve silah desteğinde bulunacağını açıkladı. 

Gazeteci Yalman Haceroğlu'nun sorularını cevap veren Vali El Nuceyfi Musul'un IŞİD'in eline geçmesinden Nuri Maliki ve Musul Operasyonlar Merkezi Komutanı Mehdi El Ğarravi'nin birinci derecede mesul olduğunu söyledi.

Nuceyfi bununla birlikte El Ğarravi buyrukları direk şekilde silahlı kuvvetler komutanı Maliki'den aldığını, olup bitenlerden adisyon sorulmasını istedi.

IŞİD'in Musul müzesi saldırısına yer veren El Nuceyfi görüntülerde yer saha tarihsel eserlerden bazılarının düzmece olduğunu sırf 7 gerçek eserin bulunmamakta edildiğini söyledi.

''TÜRKİYE OPERASYONA KATILACAK DEMEDİM''

Türkiye'nin Musul operasyonuna katılacağı anlamında matbuatta çıkan haberlere yer veren Vali Etil El Nuceyfi, kendisinin böyle bir izahatda bulunmadığını, Türkiye'nin verdiği ve vereceği desteği açıkladı. El Nuıceyfi Türkiye'nin Musul'u kurtarmak için kurulan güçlere teçhizat, eğitim ve silah desteğinde bulunacağını açıkladı. 

El Nuceyfi, Başbakan Haydar El İbadi ile Savunma bakanın Ankara ziyaretlerinde Türkiye'den böyle bir destek talebinde bulunduklarını söyledi. El Nuceyfi Cumhurbaşkanı Yardımcısı Usame El Nuceyfi'nin de Ankara ziyaretlerinde gene bu konuları ele aldığını söyledi.

"Türkiye'nin IŞİD'le mücadelede rolü var" diyen El Nuceyfi, "Türk ordusunun Musul'u kurtarma operasyonuna girişmesi, Türk hükümeti, Bağdat hükümeti ve koalisyon güçlerinin kararlarına bağlıdır" dedi. 

El Nuceyfi konuşmasında Türkiye'nin Irak'a yönelik insani yardımlarından da övgüyle söz etti. Türkiye'nin Irak'a yönelik insani yardımlarda gecikmediğini anlatan El Nuceyfi, "Yardımların tamamı koordineli şekilde yapıldı" dedi. AFAD Başkanı ile geçen Ağustos ayında görüştüğünü anlatan Musul Valisi, kamp yapılacağı yönündeki sözlerin yerine getirildiğini, AFAD ve Türk Kızılay’ı yönünden yapılan insani yardımların devam etmekte olduğunu söyledi.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar