Üzeyir Tunç: 9 Şubat’tan önce başka bir siyasi partiye geçmenin önü kesiliyor

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Sekreteri Üzeyir Tunç, Türkiye genelinde ön seçimin 9 Şubat’ta yapılacağını belirterek, "9 Şubat’tan önce başka bir siyasi partiye geçme imkanının önü kesilmeye çalışılıyor.

Google Haberlere Abone ol
Üzeyir Tunç: 9 Şubat’tan önce başka bir siyasi partiye geçmenin önü kesiliyor

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Sekreteri Üzeyir Tunç, Türkiye genelinde ön seçimin 9 Şubat’ta yapılacağını belirterek, "9 Şubat’tan önce başka bir siyasi partiye geçme imkanının önü kesilmeye çalışılıyor.’’ dedi.

Üzeyir Tunç başkanlığındaki BBP heyeti, 'hukuka aykırı uygulamaların sona erdirilmesi gerekçesiyle Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Said Güven’i makamında ziyaret etti.
Yaklaşık 45 süren görüşmenin ardından gazetecilere açıklama yapan Üzeyir Tunç, geçmiş yıllarda olduğu gibi bu seçimde de hem siyasi partilerin hem de adaylık düşünen vatandaşların adaylıkları ile alakalı birçok sıkıntılar yaşandığını belirterek, diğer siyasi partilerden aday adayı olmuş insanların partisinden istifa ederek başka bir partiden aday olmasının engellendiğini dile getirdi.
BBP'li Tunç, "Burada Milletvekili Seçim Kanunu, Siyasi Partiler Yasası Kanunu, Mahalli İdareler Seçim Yasası Kanunu birbirleriyle çelişen bir yumak haline gelmiş. Ve Yüksek Seçim Kurulumuz'da örneklerini de biraz önce Sayın YSK Başkanı'na sunduğum birbiri ile çelişen iki karar var. Orada diyor ki 'Bir siyasi partiden ön seçime katılanlar ki; ön seçim halen Türkiye’de şu anda 30 Mart Yerel Seçimleri ile alakalı yapılmadı. Türkiye genelinde ön seçim 9 Şubat’ta yapılacak. 9 Şubat’tan önce başka bir siyasi partiye geçme imkanının önü kesilmeye çalışılıyor." ifadelerini kullandı.

İNTERNET KULLANMA ZORUNLULUĞU

Türkiye’nin internet ortamı alışkanlığına da dikkat çeken Üzeyir Tunç bu konuda, "Anadolu’nun ücra köşesinde yaşayan ve belli bir yaş üzerinde internet kullanmayı bilemeyen birisi, bir siyasi partinin internetine girmek gibi bir zorunluluğu nasıl olabilir. Ya da herhangi bir mahalli gazetede ilan edilmişse bundan haberdar olma şansını nasıl yakalayabilir. Ardahan’nın bir ilçesinin adayı İstanbul’un göbeğinde açıklanıyorsa o yayınlanan televizyonu seyretme şansını nasıl yakalayabilir. Usulünce ilandan kasıt nedir? Bunun bir kıstasa bağlanması ve netlik kazandırılması yönünde talebimiz oldu." eleştirisini getirdi.
CİHAN

Yorumlar