Uyuşturucu kullanımındaki artış TBMM gündeminde

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bursa Milletvekili Necatı Özensoy, uyuşturucu kullanımındaki artışa dikkat çekerek, İçişleri Bakanı Efkan Ala ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam’ın yanıtlaması istemi ile TBMM Başkanlığı'na...

Google Haberlere Abone ol
Uyuşturucu kullanımındaki artış TBMM gündeminde

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bursa Milletvekili Necatı Özensoy, uyuşturucu kullanımındaki artışa dikkat çekerek, İçişleri Bakanı Efkan Ala ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam’ın yanıtlaması istemi ile TBMM Başkanlığı'na konuyla ilgili iki ayrı soru önergesi verdi.

Önergede Bursa ilinde 2013 yılında; 941 kilogram esrar, 9 bin 802 adet ecstasy, 4 bin 194 gram bonzai ele geçirilirken, 2014’ün ilk 6 ayında bu rakamların 1.5 ton esrar, 43 bin 533 adet ecstasy ve 13 bin 674 gram bonzai şeklinde arttığına dikkat çeken MHP'li vekil Necatı Özensoy, ayrıca 2014 yılının ilk 6 ayında, geçen yılın aynı dönemine nazaran ele geçirilen bonzai, miktarı ve işlem yapılan kişi sayısı bakımından 3 kat artış olduğunu vurguladı. Özensoy, bu artışın son günlerde Bursa’da 2 gencin ölümüne, çok sayıda gencin de komaya girmesine sebep olduğunu belirtti.

MHP Bursa Milletvekili Necatı Özensoy, konuyla ilgili İçişleri Bakanı Ala’ya, yazılı olarak cevaplaması talebiyle şu soruları yöneltti:

Başta bonzai olmak üzere son yıllarda giderek yaygınlaşan, geçtiğimiz yıla oranla 3 kat artan uyuşturucu illetinin engellenmesi adına bakanlığınızca yapmayı planladığınız çalışmalar nelerdir?

Sokaklarda çocuklara torbacılık yaptırdıkları belirtilen satıcıların okul çevrelerini mesken tuttuğu belirtilmektedir. Okul çevrelerinde yeterince güvenliği sağladığınızı düşünüyor musunuz?

Uyuşturucu ticaretinden büyük maddi imkanlar sağlayan ve bunun devamlılığı için organize hale gelen suç örgütlerinden yakalanan yüzlerce kişi için mahkemelerce verilen kararların yeterince caydırıcı olduğunu düşünüyor musunuz? Düşünmüyorsanız bununla ilgili çalışmalarınız mevcut mudur? Bu çalışmalar nelerdir ve hangi aşamadadır?

Maddelere ulaşabilirliği azaltmak adına polisiye tedbirlerin yanında gümrük denetimlerini arttırmanın da önemli olduğu hakkında düşünceleriniz nelerdir? Konuyla alakalı girişimleriniz mevcut mudur?

BAKAN İSLAM'A PROJELERİNİ SORDU

MHP'li vekil, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı İslam’a ise, "Uyuşturucu kullanma yaşının 12-13 yaşlarına inmiş olması sebebiyle bu yaşlardaki çocukları ve ailelerini bilinçlendirmek adına herhangi bir projeniz mevcut mudur?

Uyuşturucu bağımlılığının oldukça karmaşık ve çok boyutlu bir sorun olduğu şu günlerde uyuşturucu kullanan gençler için tedavi ve rehabilitasyon faaliyetleri adı altında herhangi bir girişimde bulunmayı planlıyor musunuz?

Tedavi sonrasında çocukları topluma kazandırmak adına uzman personel aracılığıyla eğitim ve hizmet açısından donanımlı merkezler açmak projeleriniz arasında var mıdır? Varsa bu projeleri ne zaman gerçekleştirmeyi planlıyorsunuz?" diye sordu.

CİHAN

Yorumlar