Uslu: Bir kısım hukukçuların, şartlardan bazı celpler çıkarması doğru değil

TBMM İdare Amiri Salim Uslu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ifadeye çağrılmasıyla ilgili değerlendirmesinde, "Yapılacak siyasi bir mücadelenin hukuk dışına çıkılarak yapılıyor olması hiçbir şekilde kabul edilemez. Hele...

Google Haberlere Abone ol
Uslu: Bir kısım hukukçuların, şartlardan bazı celpler çıkarması doğru değil

TBMM İdare Amiri Salim Uslu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ifadeye çağrılmasıyla ilgili değerlendirmesinde, "Yapılacak siyasi bir mücadelenin hukuk dışına çıkılarak yapılıyor olması hiçbir şekilde kabul edilemez. Hele hele bir kısım hukukçuların şartlardan görev çıkartarak bazı celpler çıkartıyor olması bence doğru değil." dedi.

Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Uslu, güvenlik önlemleriyle ilgili bu ve benzer uygulamaların olabileceğini ifade etti. Buranın bir kışla olmadığını ve dikkat çeken Uslu, "Hazırladığımız güvenlik yönetmeliği ve aynı zamanda aldığımız güvenlik önlemleri Meclis Başkanımız, parti grup başkanvekilleri ve meclis idari amirlerinin katıldığı bir toplantıda alındı. Bir milletvekili kurallara uymak yerine kuralların arkasına dolanmayı tercih ediyorsa kendi parti yöneticilerine karşı ne kadar saygılı olup olmadığının tartışıldığını herkes taktir edecektir. Burası bir Kışla değil, herkes dilediği gibi davranabilir ama buranın kurallarına uymak zorundadır. Siyasi partilerin bu konuda yardımcı olacaklarını düşünüyorum. Bütün milletvekillerinin katkıda bulunması beklenmektedir." diye konuştu.

1 Mayıs ile ilgili bir soruya ise Uslu, 2010 yılında yaptığı bir açıklamada DİSK ve KESK bir öz eleştiri yapmadıkça, aynaya bakmadıkça; hiçbir 1 Mayıs’ta birlikte olmayacaklarını ilan ettiklerini hatırlattı. 1 Mayıs’ın birlik ve dayanışma ruhuna uygun davranmanın sadece Hak-İş, Türk-İş, Memur-Sen’in görevi olmadığını vurgulayan TBMM İdare Amiri Salim Uslu, herkesin sorumlu ve duyarlı davranması gerektiğini vurguladı. Eğer Taksim bir gelenek ise DİSK’in orada bir geleneği olmadığını belirten Uslu, en çok Taksim’de kutlama yapanın Hak-İş olduğunu ifade etti. Taksim’de kutlamaya engel birçok sebebin bulunduğunu savundu. Taksim yasağının kaldırılmasında katkılarının büyük olduğunu ifade etti. 2008 yılında Başbakana giderek 1 Mayıs’ın bayram edilmesini sağlayan iki kişiden birinin kendisi olduğunu diğerinin de Mustafa Kumlu olduğunu kaydetti. Meydan tartışması yapan başka bir ülke gösterilemeyeceğini söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ifadeye çağrılmasıyla ilgili bir soruya ise Uslu, "Bu konuda gereken açıklamalar yapıldı sanırım. Ayrıca benim açıklama yapmam doğru olmaz. Bu tür şeyleri doğru bulmam. Yapılacak siyasi bir mücadelenin hukuk dışına çıkılarak yapılıyor olması hiçbir şekilde kabul edilemez. Hele hele bir kısım hukukçuların şartlardan görev çıkartarak bazı celpler çıkartıyor olması bence doğru değil. Hukukçuların şartlardan görev çıkartarak bu tür şeyler yapması doğru değildir. Bunların tartışılacağı zemin Meclis Genel Kurulu’dur, bir de sandıktır. Sandık 30 Mart’ta yapılmış ve hesaplaşma yapılmıştır. Bunun ötesi hukukçuların bileceği iştir." karşılığını verdi.

Taksim Meydanı üzerinden tartışmak yerine, yani bir nicelik tartışma yerine bir kemmiyet tartışması yerine bir nitelik ve keyfiyet tartışması yapıp nelerin kazınılıp nelerin kaybedildiğinin konuşulması gerektiğini belirten Uslu, ortak aklın kullanılarak nasıl bir çözüm üretileceğinin konuşulmasının doğru bir tercih biçimi olacağını kaydetti.

CİHAN

Yorumlar