ÜNAL: "DEMİRTAŞ, CİCİ ÇOCUK DEĞİL"

Ak Parti Grup Başkan Vekili Ünal: "Selahattin Demirtaş'a bir imaj oluşturuluyor. Entelektüel, zeki, nüktedan, özgürlükçü, o perdeyi bir kaldırın bakalım. O Selahattin Demirtaş'ın imajının altında neleri perdeliyorlar bir bakın bakalım, resmen cici çocuk muamelesi yapıyorlar" dedi.

Google Haberlere Abone ol
ÜNAL: "DEMİRTAŞ, CİCİ ÇOCUK DEĞİL"



 ŞIRNAK'ın İdil İlçesi'ndeki seçim çalışmalarında konuşan Ak Parti Grup Başkan Vekili Mahir Ünal, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a bazı kesimlerce cici çocuk muamelesi yapıldığını belirterek, "Bugün Selahattin Demirtaş'a bu beyaz Türkler, o kendisini bu ülkenin sahibi zannedenler, kendisini imtiyazlı görenler neden acaba cici çocuk muamelesi yapıyorlar. Selahattin Demirtaş'a bir imaj oluşturuluyor. Entelektüel, zeki, nüktedan, özgürlükçü, o perdeyi bir kaldırın bakalım. O Selahattin Demirtaş'ın imajının altında neleri perdeliyorlar bir bakın bakalım" dedi.

 Ünal, Şırnak'ın İdil İlçesi ve köylerde partisinin milletvekili adaylarıyla birlikte seçim çalışmalarına katıldı. Devletin önceki yıllarda tüm kesimleri ayırt etmeksizin mağdur ettiğini söyleyen Ünal, "Devlet bu ülkede zulüm ederken Kürt diye ayırmadı. Müslüman diye ayırmadı. Alevi diye ayırmadı. Devlet bu ülkede insanlara neye inanacaklarını dikte ederken, tek tip insan oluşturmaya çalışırken, insanları bu Kürt, bu Türk, bu Alevi, bu Sünni diye ayırmadı. O yüzden mağduriyetleri hep beraber yaşadık. Başörtülü bacımız üniversiteye giremezken hepimiz aynı acıyı yaşamadık mı? Aynı şeylere dertlenmedik mi? Biz Gazze için beraber ağlamadık mı? Mısır'da darbe olduğunda insanların içi yanmıyor mu? Bin yıldan beridir bizi birbirine bağlayan bir şey var. Onun için bu mücadeleyi veriyoruz. Ama şimdi birileri çıkıp sanki 13 yıl bu topraklarda hiçbir mücadele verilmemiş. Yıllarca bu topraklarda yaşayanları yok sayan, bu topraklarda yaşayan insanların kimliklerini reddeden, inkar eden, Kürtçe klip yapmak istediği için bu ülkeden kaçırılan insanlar olmadı mı? Bu ülkede bunlar yaşanmadı mı? Yaşandı. Şimdi benim anlamadığım şey şu. Sanki Recep Tayyip Erdoğan ve biz Kürtlere düşmanlık yapmışız. En iyi Kürt ölü Kürt'tür diyen ve Kürt kimliğini kabul etmeyenler bugün bakıyorsunuz Kürt sevdalısı olmuş" dedi.

"Bugün Selahattin Demirtaş'a bu beyaz Türkler, o kendisini bu ülkenin sahibi zannedenler, kendisini imtiyazlı görenler neden acaba cici çocuk muamelesi yapıyorlar. Selahattin Demirtaş'a bir imaj oluşturuluyor. Entelektüel, zeki, nüktedan, özgürlükçü, o perdeyi bir kaldırın bakalım. O Selahattin Demirtaş'ın imajının altında neleri perdeliyorlar bir bakın bakalım. Tek tipçilik yok mu orada? Baskı yok mu orada? Dün devletin yaptığını bugün kendileri sahada birebir yapmıyorlar mı? İnsanların kimliklerine, insanların inançlarına saygı duyduklarını bana söyleyebilir misiniz? Kendilerinden olmayana hayat hakkı tanıyabiliyorlar mı? Tanıyorlar diyebilir misiniz? Hayır. İnsanları kendi mahallelerinden, kendi illerinden, ilçelerden göç etmeye zorlamıyorlar mı? Bunlar yaşanmıyor mu? Ve bugün, düne kadar bölgede devletten çekinen, korkan insanlar, artık örgütten korkmaya başlamadılar mı? Devlet gelsin ve kamu düzeni sağlasın demiyor mu insanlar. Biz devletimizi ile milletimizi bu 13 yılın sonunda buluşturduk, barıştırdık. Devletin asli görevi olan kamu düzenini sağlamak, hak ve özgürlükleri güvence altına almak noktasına çekildik. Artık demokratik siyaseti beraberce inşa edeceğiz. Eşit vatandaşlığı beraberce inşa edeceğiz. Kimsenin kimseye üstün olmadığı, kimsenin kimseye baskı yapmadığı bir ülkeyi beraber inşa edeceğiz" diye konuştu.

Yorumlar