Umut Oran: 100 milyar dolar gayri safi milli hasılanın üçte biri

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, yolsuzluk ve rüşvet operasyonuyla ilgili, “Ortadaki rakamlara baktığınız zaman gerçekten son derece vahim bir tablo var.

Google Haberlere Abone ol
Umut Oran: 100 milyar dolar gayri safi milli hasılanın üçte biri

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, yolsuzluk ve rüşvet operasyonuyla ilgili, “Ortadaki rakamlara baktığınız zaman gerçekten son derece vahim bir tablo var. Söylenen 100 milyar dolarlık para esasında Türkiye gayri safi milli hasılasının neredeyse üçte biri.” dedi.

Oran, CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan’la birlikte Gaziantep Şato Restoran’da düzenlenen aday tanıtım toplantısına katıldı. Yolsuzluk ve rüşvet operasyonu ile ilgili konuşan Oran, “Yani ortada yolsuzlukla ilgili söylenen paranın Türkiye gayri safi milli hasılasının üçte biri olduğunu görüyoruz. Türkiye’de yaklaşık 11 milyon emekli var. Bu parayla 11 milyon emekli kardeşimiz, arkadaşımız en az 8 sene, 10 sene maaş alabilecek durumda. Yine bu paralarla baktığınız zaman şu anda Türkiye’deki kayıtlı görülen, rakamlarda görülen, yani iktidarın gösterdiği rakamlarda bile 2 milyon 800 bin işsiz sayımız baktığınız zaman en az 10 sene bu parayla iş sahibi ve maaşını alabilecek durumda olacak. Yani bu yolsuzluğun boyutu çok büyük.” diye konuştu.

CHP olarak kendilerine bu süreçte çok önemli görevler düştüğünü kaydeden Oran, “CHP her zaman cumhuriyetin 90 yılında her zaman tarihi sorumluluğu yüklenmiş ve her zaman Türkiye Cumhuriyeti’nin laik, demokratik, sosyal ve hukuk devletinin sigortası olmuştur. Yine, yarınlarda da, bugünlerde de bu sigorta olmaya devam edecektir. Hepimize bu süreçte çok önemli görevler düşüyor. Karşımızda, artık her tarafı, kaşı, gözü, burnu patlamış, her tarafından kanlar akan, elleri de kanlı olan bir iktidar var. Bir boksör gibi düşünün. Bizim yapacağımız şey, yolsuzluksa yolsuzluğa vuracağız, işsizlikse işsizliğe vuracağız, kalkınmaysa kalkınmaya vuracağız, dış politikaysa, işte komşularla sıfır dediler, hiç komşuları kalmadı, oraya vuracağız.” açıklamasında bulundu.

MUHARREM İNCE: SAVCIYA, POLİSE İLİŞME

Muharrem İnce de konuşmasında operasyona değindi. İnce, emniyetteki değişimlere dikkat çeken İnce, şunları söyledi: “Biz diyoruz ki, bak serbest bırak yargıyı, polisi karışma. Bakın 200’ün üzerinde polis müdürünün yerini değiştirdiler. Bunu neden değiştirdiler biliyor musunuz? İstanbul’da savcı talimat veriyor, polis gereğini yapmıyor. İşte bunun için değiştirdiler. Neden korkuyor Recep Tayyip Erdoğan? Ucunun kendisine dokunmasından korkuyor. Hani Ergenekon’da sürekli 'bir numara' arıyorlardı, biliyorsunuz değil mi? Bu operasyonda 'bir numara' kim sizce? O zaman savcıya, polise ilişme. Sonuna kadar gitsin. Bir numara ortaya çıksın diyorum.”

İnce, şunları söyledi: “Türkiye’de bir yanda ayakkabı kutusunda milyon dolarlar, öbür yanda soğuktan donarak ölen Ayaz bebek var. Türkiye böyle. Ama zannediyor musunuz ki bu AKP, bu yaptıkları yanında kalacak? Demokrasi nedir biliyor musunuz? Demokrasi hesabı öbür tarafa gitmeden görmektir. Demokrasi budur. Bizim inancımıza göre öbür dünyada hesap var. O hesabı Allah’a verecekler, o ayrı. Ama demokrasilerde, öbür tarafa gitmeden burada da hesap vereceksin. Bu hesabı verecekler. Ben ısrarla ne dedim size? Bakın bu yerel seçimler sadece belediyecilik, kanalizasyon, yol, park seçimleri değildir. Bu seçimler, bu haramzadelerin kolunu, bacağını kırma seçimleridir, bunları aşağı indirme seçimleridir. Eğer bu seçimde, 30 Mart’ta, bunların dalını, budağını aşağıya indirirsek hemen ardından gelecek olan genel seçimde CHP’nin iktidarında bunları otobüslere doldurup doğru Yüce Divan’a göndereceğiz hep birlikte.”

Türkiye’de yapılanların bir suçluluk telaşının işareti olduğunu kaydeden İnce, “Korkuyorlar. 11 yıldır hep şöyle düşündüler. Bugünler nasıl olsa bitmez, bizim iktidarımız sonsuza kadar sürer. Hep öyle zannettiler. Bu ülkenin Tekel'ini, Tüpraş'ını, Petkim'ini, fabrikalarını, limanlarını, değerli arsalarını satarken, onları peşkeş çekerken yandaşlarına, bir gün kendilerine hesap sorulacağını düşünmediler.” değerlendirmesini yaptı. CİHAN

Yorumlar