Ümit Özdağ: Artık başbuğ aramayalım

MHP Genel Başkan adayı Ümit Özdağ, "Yardımcıları güçlü bir genel başkan daha da güçlüdür. Kurultayda seçilirsem, mevcut genel başkan adayı arkadaşlarımızın tamamını Divan'da görmek isterim" dedi. Özdağ, artık başbuğ aramamaları gerektiğini de savundu

Google Haberlere Abone ol
Ümit Özdağ: Artık başbuğ aramayalım

Mahkeme tarafından kayyumla kongreye götürülmesi kararı verilen MHP'den genel başkan adayları tek tek açıklamalarda bulunuyorlar. Genel başkan adayları Meral Akşener ile Sinan Ogan'dan sonra da bugün Ümit Özdağ açıklamalarda bulundu. Rize'de konuşan Özdağ, rakiplerine yardımcılık teklifinde bulundu.

Özdağ, "Yardımcıları güçlü olan bir genel başkan daha da güçlüdür. Eğer önümüzdeki kurultayda seçilirsem, mevcut genel başkan adayı arkadaşlarımızın tamamını Divan'da görmek isterim" dedi.

Özdağ, MHP'deki başkanlık alışkanlığının da artık değişmesi gerektiğini savunarak, "Genel başkanlık konusundaki anlayışın değişmesiyle başlamalı. Artık başbuğ aramamalıyız" dedi.

Özdağ, "Bundan böyle MHP Genel Başkanları ölümden ölüme değişmemeli, başarısız olan genel başkan gitmeli. Başarının tek ölçüsü partiyi iktidara taşımaktır. Başarısız olursa görevi bırakmalıdır" diye konuştu.

SİNAN OĞAN: BAHÇELİ YORULMUŞTUR

Öte yandan Eski MHP Milletvekili Sinan Oğan da bugün düzenlediği bir başka toplantıda, "Sayın Genel Başkan 19 senedir bu hizmeti sürdürüyor, biz kendisine teşekkür ediyoruz, ancak Sayın Genel Başkan yorulmuştur, bayrağı devretmesinin zamanı gelmiştir." dedi.

Sinan Oğan, bir otelde basın mensupları ile buluştuğu toplantıda, daha önce MHP Genel Başkanlığı için adaylığını açıkladığını anımsatarak, partisinde bundan sonra yaşanacak süreçle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Mahkemenin, ülkücülerin beklentisi doğrultusunda karar verdiğini belirten Oğan, Çağrı Heyeti'nin de mahkemenin kararının tebliği ile çalışmalarına başlayacağını ifade ederek, şunları söyledi:

"Genel merkez yönetimi hep şunu ifade ediyordu, 'Bu arkadaşlarımız değil, 548 imza, 1000 imza dahi getirseler bize değil, mahkemelere müracaat etsinler. Biz de diyorduk ki 'Sayın Genel Başkanım, ülkücüler kurultay istiyor, 2 milyon 200 bin oy kaybını konuşmak istiyor, 80 vekili 5 ayda nasıl 40'a düşürdünüz bunu tartışmak istiyor. Bize mahkeme salonlarını değil, kurultay salonlarını gösterin. Bu kurultayda bu delegeler 10 ay önce sizi seçmişlerdi, isterseniz aday da olabilirsiniz, yine 10 ay önce olduğu gibi yine sizi seçeceklerdir' demiştik.

Ancak görüyoruz ki genel merkezimiz hala aynı fikirde, genel merkezimiz hala mahkeme salonlarında partiyi bırakmaya devam etmeye çalışıyor ama denizin bittiğini, o anlamda artık karanın göründüğünü ifade etmek lazım. Genel merkezimizin çok itiraz edecekleri bir nokta yok çünkü Yargıtaya taşısalar dahi Yargıtay süreci bu işlemi, infazı durduracak bir süreç değil."

İyi bir hukuk ekibine sahip olduklarını ve derslerine iyi çalıştıklarını vurgulayan Oğan, "Hiç kimse Türk milliyetçilerinden bir kavga, bir bölünme, bir parçalanma beklemesin, kesinlikle ve kesinlikle kurultaya çok adaylı gideceğimiz halde, kurultaydan tek bir genel başkan seçerek çıkacağız ve MHP, kurultaydan çok daha güçlenerek çıkacaktır." dedi.

Yorumlar