'Uluslararası Kudüs Toplantısı' yarın Ankara’da başlıyor

Birleşmiş Milletler (BM) Filistin Halkının Vazgeçilmez Haklarının Kullanılması Komitesi ve İslam İşbirliği Teşkilatı’yla (İİT) eşgüdüm içinde düzenlenecek ‘Uluslararası Kudüs Toplantısı’ Ankara’da yarın başlıyor.Dışişleri...

Google Haberlere Abone ol
'Uluslararası Kudüs Toplantısı' yarın Ankara’da başlıyor

Birleşmiş Milletler (BM) Filistin Halkının Vazgeçilmez Haklarının Kullanılması Komitesi ve İslam İşbirliği Teşkilatı’yla (İİT) eşgüdüm içinde düzenlenecek ‘Uluslararası Kudüs Toplantısı’ Ankara’da yarın başlıyor.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, ‘2014 Filistin Halkıyla Uluslararası Dayanışma Yılı’ çerçevesinde 12-13 Mayıs 2014 tarihlerinde organize edilen toplantının açılış oturumunda konuşacak.

Toplantıya; Filistin Devleti Evkaf ve Dini İşler Bakanı Mahmoud Al-Habbash, Filistin Devleti Kudüs İşleri Bakanı Adnan Alhusseini, İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri İyad Medeni ve BM Filistin Halkının Vazgeçilmez Haklarının Kullanılması Komitesi Başkanı Abdou Salam Diallo’nun yanı sıra, komite üyeleri ve gözlemcileri başta olmak üzere BM üyesi ülkelerin temsilcileri, Filistin ve Kudüs konusunda uluslararası uzmanlar, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve akademisyenler katılacak.

Bakanlık'tan yapılan yazılı açıklamada, “Toplantının, Filistin meselesinin, başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız ve egemen Filistin devletinin kurulmasıyla adil ve kalıcı bir şekilde çözüme kavuşturulmasına yönelik uluslararası işbirliği ve dayanışmanın güçlendirilmesi ile Filistin halkına verilen desteğin vurgulanmasına vesile teşkil edeceğine inanıyoruz. Söz konusu toplantının ülkemizde gerçekleştirilmesi, tarih boyunca farklı kültür ve dinlerin barış içinde bir arada yaşamalarının sembolü olan Kudüs’e verdiğimiz önemin somut bir göstergesidir.” denildi.

CİHAN

Yorumlar