Ülkü Ocakları: Hiçbir zaman olayların ve oyunların içinde olmayacağız

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı, son günlerde ülke genelinde yaşanan olaylar nedeniyle ülkücülerin sokaklara çekilmek istendiğini ve bu oyunun içerisinde yer almak istemediklerini bildirdi.

Google Haberlere Abone ol
Ülkü Ocakları: Hiçbir zaman olayların ve oyunların içinde olmayacağız

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı, son günlerde ülke genelinde yaşanan olaylar nedeniyle ülkücülerin sokaklara çekilmek istendiğini ve bu oyunun içerisinde yer almak istemediklerini bildirdi. Vakıf tarafından yapılan açıklamada, “Ülkücüler yaşanan bu olayları büyük bir dikkatle takip etmektedir. Hiçbir şekilde bu olayların ve oyunların içerisinde olmayacağımızı, kargaşa umanlara fırsat vermeyeceğimizi belirtmek isteriz. Toplumu çatışmaya ve belirsizliğe sevk eden her türlü davranışın karşısında olduğumuz iyi bilinmelidir. Temennimiz bu olayların daha fazla büyümeden sona ermesi ve ülkemizi bu hale getirenlere en etkili cevabın sandıkta verilmesinden yanadır.” ifadeleri kullanıldı.

    Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı’nın tarafından yapılan yazılı açıklamada, Türkiye’de vahim ve üzücü olayların yaşandığını ve hayatını kaybeden Berkin Elvan’ı anma törenlerinde bir vatandaşın ve bir polisin hayatını kaybetmesinin aydınlatılması gerektiği belirtildi. “Tunceli’nde yaşanan olaylar sırasında Ahmet Küçüktağ isimli polis memuru geçirdiği kalp krizi sonucu şehit olmuştur. Bu olayı İstanbul’da Burak Can Karamanoğlu isimli bir gencin öldürülmesi takip etmiştir. Bu olaylarla ilgili hiçbir karanlık noktanın bırakılmaması ve olayların her yönüyle aydınlatılması, gerilimin düşmesi için önemli bir adım olacaktır.” ifadelerinin kullanıldığı açıklamada, yaşanan olayların siyasi vebali iktidarın boynunda olduğu kaydedildi.

    Bazı grupların üniversitelerde kendi propagandalarını yaptıklarını ve milliyetçi öğrencilere yönelik saldırılarda bulunulduğuna değinilen açıklamada, “Geçtiğimiz hafta Adıyaman ve Malatya’da üniversiteleri karıştıran bölücülerin son icraatı da Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde yaşanan hadiseler olmuştur. Bu olaylarda bazı ülküdaşlarımız yaralanmıştır. Milliyetçi öğrencilerin eğitim hakkını engelleyen bölücülere karşı hiçbir ciddi yaptırım uygulanmamaktadır.” ifadelerine yer verildi.

    Ülkücülerin yaşanan olayları dikkatle takip ettiğini belirten açıklama, “Hiçbir şekilde bu olayların ve oyunların içerisinde olmayacağımızı, kargaşa umanlara fırsat vermeyeceğimizi belirtmek isteriz. Toplumu çatışmaya ve belirsizliğe sevk eden her türlü davranışın karşısında olduğumuz iyi bilinmelidir. Temennimiz bu olayların daha fazla büyümeden sona ermesi ve ülkemizi bu hale getirenlere en etkili cevabın sandıkta verilmesinden yanadır.” diye sona erdi. CİHAN

Yorumlar