"Ülke güvenliğini konuşanlar, kendi konuşma güvenliğini sağlamaktan aciz"

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi; Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Bakanlık Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Genelkurmay 2.

Google Haberlere Abone ol
"Ülke güvenliğini konuşanlar, kendi konuşma güvenliğini sağlamaktan aciz"

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi; Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Bakanlık Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Yaşar Güler'in, Suriye'deki Türk toprağı Süleyman Şah Türbesi'ne yönelik bir saldırı karşısında yapılması gerekenleri görüştükleri toplantıya ait olduğu ileri sürülen ses kaydının, hükümetin seçim kazanma uğruna Türkiye'yi nasıl savaşa sokma planları yaptığını gösterdiğini iddia etti. Hamzaçebi, Türkiye'nin güvenliğini sağlayacak kişilerin kendi konuşma güvenliklerini dahi almaktan aciz olduklarını da ileri sürdü.

Partisinin Çorum İl Başkanlığı tarafından düzenlenen toplantıya katılan Hamzaçebi, internete düşen ses kayıtlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Hamzaçebi, korkunç bir olay olduğunu ve bunu şiddetle kınadığını söyledi. Hamzeçebi, ''Seçim yaklaşırken hükümetin devletin kurumlarıyla, savaş üzerine bir plan yapması, komşu ülke topraklarına bir saldırı gerçekleştirme yönünde bir plan içerisinde olmasını kabul etmek mümkün değil. İkinci önemli yanı bu olayın şu, yani devletin bütün kurumlarının temsilcileri bakan, bunların hepsi oturmuşlar konuşuyorlar. Ama bütün konuşmaları birileri tarafından kayda alınıyor. Yani böylesi kurumlar, böylesi kurum temsilcileri çok önemli bir konuyu ,Türkiye'nin başına belaya sokacak bir konuyu görüşürken, kendi konuşma güvenliklerini bile almaktan aciz kişiler. Ülkemizin yönetiminin çok kötü olduğunu gösteriyor. Böyle bir yönetim Türkiye'ye layık değil, insanımız bu yönetimi hak etmiyor. İnsanımız bu seçimde özgür bir şekilde oy kullanmak suretiyle bu yönetimi bu hükümeti iktidardan uzaklaştıracak ilk adımı atmak istiyor. Bu bir yerel seçim ancak buradaki sonuç iktidarın gitmesi yönünde çok ciddi bir uyarı olacaktır. İnsanımız herşeyin farkında. Youtube'u kapatarak Twitter'ı kapatarak, insanlarımızın haberleşme özgürlüğünü engelleyerek hiç kimse hiç bir yere varamaz. Tarihte bunun örneği yoktur. Türkiye'yi üçüncü dünya ülkesi konumuna taşımak isteyen bu anlayışı insanımız ilk seçimde başından def edip gidecektir. ''dedi.






CİHAN

Yorumlar