Üç parti lideri de HDP'ye sert çıktı: İhanet

Ankara saldırısının faili için Van'da kurulan taziye evini ziyaret eden HDP Milletvekili Hezer'e AK Parti, CHP ve MHP'den aynı sertlikte tepki geldi. Üç partinin lideri de durumu 'ihanet' olarak değerlendirdi

Google Haberlere Abone ol
Üç parti lideri de HDP'ye sert çıktı: İhanet

Son Haberler Logo

Ankara'daki bombalı saldırıyı gerçekleştirdiği belirtilen, hükümetin YPG üyesi dediği Abdülbaki Somer'in Van'da kurulan taziye evini ziyaret eden HPD Milletvekili Tuğba Hezer'e AK Parti, CHP ve MHP'den ortak tepki geldi. Her üç partinin liderleri bugünkü grup toplantılarında HDP'li vekilin ziyaretini 'ihanet' olarak değerlendirdi.

Partisinin grup toplantısında konuşan Başbakan Davutoğlu, bunu “ihanet” diye niteledi ve “HDP açıklama yapmak zorunda” dedi.  

Başbakan Davutoğlu'nun konuyla ilgili açıklamaları şöyle: Türkiye yasa boğuldu ama Türkiye meclisinde teröre karşı ortak tavır içeren bildiriyi HDP imzalamadı. Acılar karşısında bile meşru siyaset çizgisine gelemedi. İpe un serdi, bahaneler uydurdu. ‘Bu cinayeti lanetliyorum’ diyemedi. Teröre dayanarak siyaset yaptıkları için bu bildiriye imza atamadı. Bunların bu coğrafyanın kaderiyle de kederiyle de hiçbir bağı yok. Bu ülkenin geçmişine de geleceğine de yabancılaşmış bunlar. İnanıyorum ki o partiye oy veren herkes bir kez daha muhasebesini yapmıştır.

Kürt'üyle, Türk'üyle, Arap'ıyla, Laz'ıyla, Çerkez'iyle bu ülkeye gönülden bağlı hiçbir vatandaşımız, vicdan sahibi hiç kimse, hiçbir insan evladı, helal süt emmiş hiçbir insan teröre, cinayete sempatiyle bakamaz. 28 canımızın cenaze törenleri yapılırken, o teröriste taziyede bulunamaz. Çünkü bunlar kötülükten, kandan, gözyaşından besleniyorlar. Bu partinin (HDP) yetkili organları, bu konuda milletimize bir açıklama yapmak zorundalar. Bir intihar bombacısının, kan dökmüş, eli kanlı bir katilin taziyesine katılmak, onu  saygıyla anmak, insanlığa karşı yapılabilecek en büyük ihanettir. Bunların ne yapmaya çalıştığını açıkça görüyoruz. Milletimizin yasıyla, onuruyla dalga geçiyorlar. İsteyerek, bilerek provokasyon yapıyorlar. Tek bir dertleri ve amaçları var; açıkça bu ülkede çatışma çıkarmanın gayreti içindeler. Etnik bir kutuplaşma oluşturma çabası içindeler. Türkiye, bu oyuna gelmeyecek ama hukuk içinde de bunların hesabını da birer birer hepsinden soracaktır.

KILIÇDAROĞLU: VATANA İHANETTİR

HDP'li vekilin taziye ziyaretine bir tepki CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'dan geldi. Kılıçdaroğlu, partisinin bugünkü tolantısında HDP'li vekilin ziyaretinin kabul edilemeyeceğini belirterek bunun açıkça ihanet olduğunu söyledi.

Kılıçdaroğlu HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer ile bazı parti yöneticilerini kınadıklarını belirterek, "Teröre karşı tüm siyasi partilerin açık ve net tutum takınması lazım. Teröristin taziye çadırına gitmek doğru değildir ve vatana ihanettir. Kınıyoruz ve kabul etmiyoruz" diye konuştu.

BAHÇELİ: İÇİ ÇÜRÜMÜŞLER

HDP'li Hezer'in ziyaretine bir tepki de MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den geldi. Bahçeli de bugünkü grup toplantısında HDP'li vekilin ziyaretine göndermede bulunarak, ziyarette bulunan vekili 'içi çürümüşler' olarak nitelendirdi.

Yorumlar