Üç lider buluştu: MHP-SP-BBP çatısı mı?

Kurultay sonrası parti yönetiminde değişiklik yapan MHP çatısı altında düşünülen ittifakta üç lider arasında gizli bir görüşme gerçekleşti.

Google Haberlere Abone ol
Üç lider buluştu: MHP-SP-BBP çatısı mı?

7 Haziran seçimleri için arka sayım başlamışken Ankara'da ittifak arayışları sürat kazandı. MHP önderi MHP umumi başkanı Devlet Bahçeli, kurultay öncesinde BBP önderi Mustafa Destici ve Saadet Partisi önderi Mustafa Kamalak ile biraraya geldi.

Görüşmede ittifakın mı olmadan ittifak sonrasının mı ele alındığı bilinmiyor. Milletvekili yapılarak yargıdan kaçırılmak istenen polis şefi Yurt Atayün'e vize vermeyen Bahçeli'nin enlem yapıya karşı mesafesi biliniyor.

BBP ve Saadet Partisi, MHP üstünden Meclis'e kendi kadrolarını mı olmadan enlem yapıya yakın adları mi taşıyacak merak konusu. Merak edilen bir öteki konu ise bu ittifak gayretlerinin arkasındaki güç...

İktidara geldiklerinde gazetelere el koyma tehditleri savuran Gürsel Tekin'in Milli Gazete'yi ziyaretinde kendi partisine destek istemekten aşırı ittifak çalışmalarını sorması dikkati çekti. Bu sebeple bu ittifak girişiminin peşinde Ekmeleddin İhsanoğlu çatısını kuran gücün olup bulunmadığı merak ediliyor.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar