Twitter üzerinden 27 Mayıs yorumları

Adnan Menderes, Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan’ı idama götüren 27 Mayıs 1960′taki darbenin 54. yıl dönümüyle ilgili siyasetçiler düşüncelerini sosyal medyada paylaştı.Darbe ve idamlara yönelik resmi Twitter hesabından değerlendirme...

Google Haberlere Abone ol
Twitter üzerinden 27 Mayıs yorumları

Adnan Menderes, Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan’ı idama götüren 27 Mayıs 1960′taki darbenin 54. yıl dönümüyle ilgili siyasetçiler düşüncelerini sosyal medyada paylaştı.

Darbe ve idamlara yönelik resmi Twitter hesabından değerlendirme yapanlar arasında yer alan Bağımsız Milletvekili Ertuğrul Günay, “27 Mayıs 1960 darbesi yakın tarihimizin büyük yanlışıdır. Demokrasimizin sağlıklı yürümesi için iktidar, darbeyle değil, seçimle değişmeliydi.” diye yazdı.

HDP Milletvekili Sırrı Sakık, Adnan Menderes’in asıldığı anı gösteren bir fotoğrafı paylaşarak, bu utanç tablosu her zaman hafızalarımızda kalacak.. İdam bir insanlık suçudur.” dedi.

AK Partili Salih Kapusuz, “27 Mayıs darbesini yapanlar tarihin çöplüğüne gömülmüş olsa da biz 27 Mayıs utancını unutmamalıyız. Gençlerimize hatırlatmalıyız." ifadesini kullandı.

Süleyman Soylu, “27 Mayıs’ı yapanlar, ancak ‘darbeciler’ diye anılıyor. O günün mağdurları ise ‘Demokrasi Şehitleri’ olarak rahmet ve şükranla gönlümüzde yaşıyor.” notunu düştü.

Burhan Kuzu, Twitter yorumunda, “27 Mayıs utanmadan bir de Hürriyet ve Anayasa Bayramı ilan edilmişti. Başbakan ve iki bakanı as; o cinayeti bir de bayram olarak kutla!!!!” ifadelerine yer verdi.

Eski Bakan Suat Kılıç, “27 Mayıs... Zalimler için yaşasın cehennem! Şehitlerimizin ruhu şâd olsun..." dedi.

Bağımsız Milletvekili Hakan Şükür de şunları yazdı: “Türkiye Cumhuriyeti'nin en büyük utançlarından birinin yıl dönümü; #27MayısDarbesi Adnan Menderes'i ve arkadaşlarını dua ile anıyoruz." CİHAN

Yorumlar