Tüzel: Serbest kalanlar Başbakan’ın isyanı ile yeniden tutuklanıyor

HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel, böcek soruşturması kapmasında çıkarıldıkları mahkeme tarafından serbest bırakılan emniyetçilerin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın isyanı üzerine yeniden gözaltına alınıp tutuklandığını...

Google Haberlere Abone ol
Tüzel: Serbest kalanlar Başbakan’ın isyanı ile yeniden tutuklanıyor

HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel, böcek soruşturması kapmasında çıkarıldıkları mahkeme tarafından serbest bırakılan emniyetçilerin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın isyanı üzerine yeniden gözaltına alınıp tutuklandığını söyledi.

TBMM’de basın toplantısı düzenleyen HDP’li Tüzel, eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in, Hizmet’i Bitirme Planı ile ilgili verdiği soru önergesi hakkında değerlendirmelerde bulundu. Hükümetin, yolsuzluğun üstünü örtmek için dikkatleri başka tarafa çektiğini anlatan Tüzel, “Soru önergesini bilmiyorum ama 17 Aralık sonrası bu yolsuzluk tartışmaları sonrası Başbakan ve istifa eden bakanlar bu gelişmeleri bu gerçekleri, bu yolsuzluğu bastırmak için dikkatlerden uzaklaştırmak için bir paralel devlet söylemine sığındı. Düne kadar birlikte sürdürdükleri bu yönetimin önemli bir kesimini devletteki kadrolaşmayı düşman ilan etti. O süreden bu yana operasyonlar sürüyor. Bir yandan soruşturmaların üzeri kapatılıyor. Yargıya müdahale ediliyor, talimatlar veriliyor. Böcek soruşturması kapmasında bırakılanlar Başbakan’ın isyanı üzerine yeniden gözaltına alınarak tutuklanıyor. Yargı, yasa hukuk bir kenara bırakılmış durumda.” ifadelerini kullandı.

HDP’li Tüzel eleştirilerini, “Çok mümkündür ki AKP’nin düne kadar birlikte yürüyüp bugün muhalif olan kendisine karşı komplo kurduğu suçlaması ile karşı karşıya kalanlar büyük bir devlet operasyonu ile karşı karşıyalar. Bu onlara sahip çıkılması gerektiği şeklinde bir koz elimize vermiyor. Hükümet yargı ile istediği gibi oynuyor. Anayasal hükümler ayaklar altına alınmış durumda. Kişi masumiyeti ayaklar altına alınmış durumda. Hükümet daha ceberrut uygulamalarına devam ediyor.” diye sürdürdü.

CİHAN

Yorumlar