'Tüyü bitmemiş yetimin hak ve hukukunu korumak bizim görevimiz'

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, yolsuzluk operasyonuyla ilgili “Biz milletin oylarıyla buralardayız.

Google Haberlere Abone ol
'Tüyü bitmemiş yetimin hak ve hukukunu korumak bizim görevimiz'

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, yolsuzluk operasyonuyla ilgili “Biz milletin oylarıyla buralardayız. Milletin dualarıyla buradayız. Bu oyların ve duaların hak ve hukukunu korumaktan başka daha büyük bir sorumluluk yok. Dolayısıyla tüyü bitmemiş yetimin hak ve hukukunu korumak kollamak bizim görevimiz." dedi.

Bir dizi etkinlik ve açılış için Elazığ'a gelen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Müezzinoğlu, AK Parti iktidarında geçen 11 yıllık süre içinde geçmişte olduğu gibi zaman zaman millet iradesine müdahale edilmek istendiğini savundu. Ancak AK Parti’nin farklı duruşu olduğunu belirten Müezzinoğlu, şunları ifade etti: “Kurulduğu gün millete söylediğimiz bir söz var: ‘AK Parti milletin partisidir, milletin ortak aklının temsilcisidir.’ Ve, milletle beraber yolculuk yapar. Dolayısıyla, milletten başka hiçbir güce teslim olmadık ve olmayacağız. Bugünlerde yine; yeni yeni, senaryolarla milletin iradesini, milletin hak ve hukukunu farklı zeminlere taşımak isteyenler, yine göreceksiniz milletle beraber, milletle birlikte, dik durarak, milletin hak ve hukukunu merkeze alarak, önce milletin iradesi, milletin hak ve hukuku, milletin vicdanı, diyerek çıktığımız bu yolda inşallah, milli irade adına, yeni yeni senaryoları atlatmanın, yine başarısını, milletle beraber inşallah, dünya kamuoyuna da, bu senaryoyu yapanlara da göstereceğiz. Burada tek şeye ihtiyacımız var. Siyasette, üç tane vicdan var. Biri, milletin vicdanıdır. Biz siyaset yaptığımız sürece, milletin vicdanını merkeze alacağız. AK Parti camiasının vicdanı, milletin vicdanının öncülüğünü yapmak zorunda. Çünkü biz, milletin oylarıyla buralardayız. Milletin dualarıyla, buradayız. Bu oyların ve duaların, hak ve hukukunu korumaktan başka daha büyük bir sorumluluk yok. Dolayısıyla, tüyü bitmemiş yetimin hak ve hukukunu korumak, kollamak bizim görevimiz.”

“30 Mart çok yakın. Senaryo kuranlar buyursunlar. Miletin vicdanındaki yere bir baksınlar.” diyen Müezzinoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bize oy vermeyenlerin hak ve hukukunu korumak ve kollamak, bizim görevimiz. AK Parti bu anlamda gerek Türkiye, gerek dünya kamuoyuna tarihi gelecekte de göreceğiz. Farklı bir siyasi kültürün ve siyasi anlayışın, tarihini AK Parti yazıyor. AK Parti, 11 yıldır burada, dünyanın da hala çözemediği, hala yorumlamakta zorlandığı, nasıl oluyor da başarıyoru, muhalefetin zaten anlama kabiliyeti ve anlama derdi yok ki, kabiliyeti olsun. Öyle bir dertleri olmadığı için, onlar yalnız iftira atarlar, yalnız dedikodu üretirler, yalnız önlerine gelen senaryoları bilirler, biz bu senaryoda nasıl rol alırız diye böyle bir dertleri var. Milletin iktidarını kullananın, iktidarı bitmez. Bize düşen, milletin iktidarını, doğru kullanmak. Milletin hak ve hukukunu koruyarak kullanmak. 2004’e, 2007’ye göre 2011 referanduma göre. İnşallah önceki gün Başbakan'da söyledi. 30 Mart çok yakın, senaryo kuranlar buyursunlar. Milletin vicdanındaki yere bir baksınlar. O fotoğrafı inşallah, 30 Mart'ta yine dünya kamuoyuna da bu senaryo çizenlere de göstereceğiz. Ama yine diyorum, biz milletin vicdanının öncüsü ve sesi olmalıyız.”

CİHAN

Yorumlar