TÜSİAD heyeti AB Bakanlığı'nı ziyaret etti

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Dinçer ve heyetini makamında kabul eden Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, AB sürecinde Türkiye’nin imajının son bir yıldır biraz değişik etkilendiğini söyledi. Çavuşoğlu,...

Google Haberlere Abone ol
TÜSİAD heyeti AB Bakanlığı'nı ziyaret etti

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Dinçer ve heyetini makamında kabul eden Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, AB sürecinde Türkiye’nin imajının son bir yıldır biraz değişik etkilendiğini söyledi. Çavuşoğlu, "Ülkemizin imajını düzeltmek hepimizin ortak görevidir.” dedi.

TÜSİAD heyeti, çalışma programı, ekonomik ve siyasi gündeme ilişkin konularda görüş alışverişinde bulunmak amacıyla Avrupa Birliği Bakanlığı'nı ziyaret etti. Ziyarette konuşan Bakan Mevlüt Çavuşoğlu, Avrupa Birliği sürecinde son bir yıldır Türkiye ile ilgili olumsuz yargıların oluştuğunu ve bunu düzeltmek için de çabaladıklarını söyledi. Çavuşoğlu, ”Türkiye’nin imajının son bir yıldır biraz değişik etkilendiğinin farkındayız. Ama ülkemizin imajını düzeltmek hepimizin ortak görevidir. Eksik olan şeylerde veya doğru ve olumlu olan şeylerde objektif bir şekilde doğruları aktarmak hepimizin görevi. Bu konuda da TÜSİAD’a önemli görevler düşmektedir. Avrupa Birliği Müzakere Süreci’nde TÜSİAD’ı ortağımız olarak görüyoruz. Ve daha da yakın işbirliği içerisinde çalışmanın arzusundayız. İhtiyacımız olan şimdi Türkiye’deki reformlara hız vermek ve bu konuda kararlılığımız da var. 2014 yılının ‘Avrupa Birliği Yılı’ olabilmesi için 5. ve 6. Yargı Reform Paketi’ni Meclisimiz kabul etti. Şu anda Meclis'te görüşülen önemli torba yasalar var ve bunların içinde Avrupa Birliği’ni ilgilendiren maddeler de yer alıyor. Bazı fasılları açmak istiyoruz, özellikle 23 ve 24 Yargı, Temel Haklar, Adalet gibi fasılları açmak istiyoruz. Bu konuda konsensüs var ama Güney Kıbrıs’ın engellemesi var. Dolayısıyla bloke edilen iki fasıl ve açılmasında zorluk çekiyoruz. Bu, Avrupa Birliği’nin çözmesi gereken bir konu.“ şeklinde konuştu.

DİNÇER: AB SÜRECİ TÜSİAD'IN HER ZAMAN BİRİNCİ GÜNDEMİ OLDU

Ziyarette konuşan Haluk Dinçer ise Avrupa Birliği Süreci’nin her zaman TÜSİAD’ın birinci gündem konusu durumunda olduğunu belirtti. Dinçer, şöyle konuştu: “Avrupa Birliği süreci her zaman TÜSİAD’ın en önemli gündem konusu durumunda olmuştur. Bize göre Türkiye’nin hem ekonomik hem de siyasi reformları için Avrupa Birliği önemli bir çıpadır. Avrupa her zaman ekonomik faaliyetlerimiz başında olmuştur. TÜSİAD, Avrupa’da çok aktiftir. Berlin ve Paris’te bürolarımız bulunmaktadır. Sayın Bakanımızla da bu çalışmalarımızı paylaşmak için bir araya geldik.”

Bir muhabirin, Haluk Dinçer’e, ’Taraf gazetesinin bugün manşetinden duyurduğu bir olay var. Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Gürcü başkanlığında Kozmik Çalışma Grubu (KÇG) adında bir grup kurulduğu ve 81 ilde cemaate mensup 100 bin şirketin fişlendiği ve bu şirketler arasında TÜSİAD üyelerinin de bulunduğu söyleniyor. Özgürlüklerden ve iş dünyasından söz ediyoruz. Bu noktada bu konuyla ilgili düşünceleriniz alabilir miyim?’ şeklindeki sorusuna Dinçer, haberi gördüklerini ancak konuyla ilgili henüz kendilerinin de bir bilgi sahibi olmadıklarını, haberin aslını araştırmadan yorum yapmanın doğru olamayacağını söyledi.

Ayrıca, bir muhabir soru sormaya çalışırken Bakan Çavuşoğlu’nun basın danışmanının soru sormasını engellemeye çalışması ise dikkat çekti.

CİHAN

Yorumlar