Türkkan: Engin Alan Meclis'e girmezse dengeler değişir, sıkıntılar hasıl olur

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, 5 BDP'li milletvekilinin Meclis'e girmesi ve Engin Alan'ın girmemesi halinde dengelerin değişeceğini, sıkıntıların hasıl olacağını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Türkkan: Engin Alan Meclis'e girmezse dengeler değişir, sıkıntılar hasıl olur

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, 5 BDP'li milletvekilinin Meclis'e girmesi ve Engin Alan'ın girmemesi halinde dengelerin değişeceğini, sıkıntıların hasıl olacağını söyledi. Hukuk içinde kalmak kaydıyla şikayetlerin dile getirileceğini belirten Türkkan, "Yeniden yargılanması için Anayasa Mahkemesi'ne başvurduk. İçeriye koyan güçlerin Engin Alan'ın tutsaklığına son vermesini istiyoruz." dedi.

Meclis'te bir basın toplantısı düzenleyen MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Balyoz Davası'nda 18 yıl hapse mahkum edilen MHP İstanbul Milletvekili emekli Korgeneral Engin Alan'ın durumunu kendisiyle görüşmek üzere bugün Sincan Cezaevi'ne gittiğini söyledi. Alan'ın sağlık durumunun iyi olmadığını dile getiren Türkkan, 'tutsak' ifadesini kullandı. Tutsak olduğu hücrede su borusunun patlaması sebebiyle hücresinin değiştirildiğini dile getiren Türkkan, Alan'ın 87 yaşındaki annesinin GATA'da tedavi gördüğünü belirtti. Annesini ziyaret için Adalet Bakanlığı'ndan izin istediğini ve yarın GATA'da ziyarete gideceğini anlatan Türkkan, Alan'ın kendisinin BDP'li milletvekilleriyle takas edilmemesini istediğini vurguladı.

Bu sebeple tahliye talebinde bulunmamak istediğini ve yeniden yargılama istediğini ifade eden Türkkan, "Anayasa Mahkemesi'ne başvuru tahliye talebi değil, adil yargılanmadığını düşündüğümüz, verilen kararın tekrar gözden geçirilip yargılama talebidir. Yarın en geç sabah Anayasa Mahkemesi'ne ulaşmış olacak." değerlendirmesinde bulundu.

Yargıtay'ın, BDP'li vekiller hakkındaki dosyaları görüşmediğini ancak Alan'la ilgili kararı hemen verdiğini belirten Türkkan, "Yargıtay, PKK tehdidinden korkmakta mıdır? Alan'ın arkasında bir terör örgütü bulunmadığı için mi böyle davranılmaktadır?" diye sordu.

Yarın 5 BDP'li milletvekilinin Meclis'e girmesi ve Engin Alan'ın girmemesi halinde dengelerin değişeceğini, sıkıntıların hasıl olacağını vurgulayan Türkkan, "Önemli bir kısmı tutukluluğa tahammül etmez, müsaade etmez. Bu adaleti yok etmek, sona erdirmek için bütün erkler kendi iradelerini koymalıdır. Engin Alan'ı, yıl bitmeden, bütçe görüşmeleri bitmeden Meclis'te görmek istiyoruz. İçeriye koyan güçlerin Engin Alan'ın tutsaklığına son vermesini istiyoruz." diye konuştu.

Sıkıntıdan kastının ne olduğunun sorulması üzerine ise Türkkan, "Ülkücüler kabul etmez, Milliyetçi Hareket Partisi tabanı kabul etmez." karşılığını verdi. Sokağa mı iner sorusuna da Türkkan, "Geçmişten bugüne kadar illegal bir yapılanmaya asla ve kat'a imkan vermediğini ifade etmek isterim. Hukukun içinde kalmak kaydıyla şikayetlerini dile getireceklerdir." şeklinde konuştu.


CİHAN

Yorumlar