Türkiye'den Yemen operasyonuna destek

Dışişleri Bakanlığı, Yemen'de Husilere yönelik askeri operasyonu desteklediklerini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye'den Yemen operasyonuna destek

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan izahatda şu ifadelere yer verildi:

HUSİLERE KINAMA 

Sana'dan ve Hükümet kurumlarından çekilmeyen Husi Hareketi milislerinin tek taraflı eylemlerini sürdürmesini ve meşru Cumhurbaşkanı Hadi'nin sığındığı ve geçici başkent ilan ettiği Aden'i ele geçirmek üzere askeri harekat başlatmasını şiddetle kınıyoruz.

‎Bu durumun, Yemen halkının karşı karşıya bulunduğu vahim insani ve ekonomik sorunları derinleştireceği, terörist örgütlere istismar edebilecekleri bir zemin yarattığı ve uluslararası  barış, istikrar ve güvenliğe önemli bir tehdit teşkil ettiği açıktır.

''OPERASYONU DESTEKLİYORUZ''

Seçimle işbaşına gelmiş meşru Cumhurbaşkanı Hadi'nin talebi üzerine, Körfez İşbirliği Konseyi devletleri başta olmak üzere bölge ülkelerinden oluşan bir koalisyon gücü sebebi ile Husilere karşı başlatılan ve ülkemize Suudi Arabistan sebebi ile önceden bilgisi verilen  askeri harekatı destekliyor; bu harekatın ülkede ortaya çıkan iç harp ve kargaşa tehlikesinin önlenmesine  ve meşru yurt otoritesinin ihya edilmesine yardım sağlayacağına inanıyoruz.  Husi hareketini ve hariç destekçilerini Yemen'de ve alanda sulh ve güvenliği tehdit eden davranışlarından vazgeçmeye ‎çağırıyoruz.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar