Türkiye'den Ukrayna'ya 50 milyon dolar kredi

Ukrayna Devlet Başkanı Poroşenko ile 3 saati aşan baş başa görüşme sonrası ortak basın toplantısı düzenledi.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye'den Ukrayna'ya 50 milyon dolar kredi

Erdoğan'ın izahatlarından satırbaşlar:

- Ukrayna ile kriz kelimesinin bir arada anılması bizleri üzmektedir. Kırım dahil Ukrayna'nın egemenliğinin ve toprak bütünlüğünün her süre yanındayız. 

- Mevcut sorunlara uluslararası yasa ve Ukrayna'nın toprak bütünlüğü temelinde diplometik yollardan çözüm bulunmasını diliyoruz. 12 Şubat'ta Minsk'te varılan mutabakatı destekliyoruz. Açılan bu fırsat penceresi sonuna kadar aralanmalıdır.

'KIRIM TÜRKLERİNİN DURUMUNU YAKINDAN İZLİYORUZ'

- Ukrayna yönetiminin kriz sürecinde ülkelerinde bulunan sadaketlerini ortayaa koyan Kırım Tatarları başta olmak üzere bütün etnik grupların hakkını tanıyan tavrının devamını diliyoruz. Bu vesileyle kıymetli dostuma teşekkürlerimi sunmayı borç bilirim. Türkiye şekilde tarihsel ve kültürel bağımızın yer aldığı Kırım Tatar Türkleri'nin vaziyetini yakından izliyoruz. 

10 MİLYON DOLARLIK HİBE 50 MİLYONLUK KREDİ

- Biz de stratejik ortağımıza elimizden gelen desteği vermeye devam edeceğiz. Ukrayna'ya 50 milyon dolarlık kredi açmayı kararlaştırdık. Yerlerinden edilmiş bireyler için kullanılmak üzere 10 milyon dolarlık katkısı bağış şekilde Ukrayna hükümetine iletme kararı aldık.

- Az evvela görüşmelerimizin sonuçlarına ait şekilde bir müşterek mutabakat imzaladık. Ukrayna ile ticaret hacmimiz 6 milyar dolar seviyesine çıktı. Serbest ticaret antlaşmasını en kısa sürede sonuçlandırmayı kararlaştırdık.

- Ukrayna'nın Türk şirketlerine vereceği destekten eminim.

ABD'NİN ESED AÇIKLAMASI

- Esed'in başında yer aldığı bir Suriye'nin bundan böyle huzura refaha ermesi tam olarak mümkündür değildir. Amerikan yönetiminin de kurumlarının da böyle bir katilin peşinde yer alacağına ihtimal vermiyorum.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar