Türkiye'den İngiltere'ye jet yanıt

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu İngiltere'nin Türk havaalanlarında İngiliz polisi bulundurma isteğine yönelik izahatlarını yalanladı.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye'den İngiltere'ye jet yanıt

Berlin Uluslararası Turizm Fuarı (ITB) dolayısıyla Berlin'de bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İngiltere'nin Türk havaalanlarında İngiliz polisi bulundurma isteğine yönelik izahatlara yanıt verdi. Bakan Çavuşoğlu, Türkiye'nin yabancı savaşçılarla ilgili lüzumlu tedbirleri aldığını başka devletlerin de lüzumlu tedbirleri alması gerektiğini belirterek, “İddialar ne kadar doğru bilmiyoruz. Böyle bir şey söz konusu olamaz. İngiltere ile zaten istihbarat paylaşımı dahil bilgi paylaşımı yapıyoruz. Bize bilgi geldiği süre emniyet güçlerimiz, polislerimiz ve istihbaratımız lüzumlu tedbirleri alıyorlar. Profesyonelce çalışıyor emniyetimiz. mühim bulunan İngiliz mercileri tıpkı tedbirleri, savaşa gidenler İngiltere'den ayrılmadan evvela alması” dedi.

12 BİN KİŞİ LİSTEDE

Bakan Çavuşoğlu, Türkiye'nin şimdiye adar bin 100 yabancı savaşçıyı geldiği devletlere arka gönderdiğini hatırlattığı konuşmasında, “Yabancı savaşçılar savaşa gitmek için her yolu deniyorlar. Dolayısıyla Türkiye üstünden geçen yabancı savaşçılar da var. Bu konu için biz tedbirlerimizi her geçen gün arttırıyoruz. Sınır bölgelerinde havaalanlarında ve ya Türkiye'nin garp ve şark sınırlarımızda tedbirlerimizi de arttırıyoruz.

Toplu taşımacılığın yapıldığı otobüs ve tren istasyonları dahil her yerde aldığımız tedbirlerin faydasını gördük. Bugüne kadar bin 100 yabancı savaşçıyı yakaladık hudut dışı ettik. Sınır dışı ettiklerimizin yarısından fazlasıyla ilgili bize bilgi dahi gelmedi. Bizim emniyetimiz ve istihbaratımız muvaffakiyetli çalışmaları neticesinde yakalandılar.

Bunları geldikleri devletlere arka gönderdik. Bilgisini de ilgili devletlere verdik. Türkiye'de giriş yasağı meselesi için bugüne kadar giriş yasağı listesine eklediğimiz şahıs sayısı 12 bini buldu. Her geçen gün bu liste daha da büyüyor. Bu rakam beş ay evvela 7 bin civarındaydı” dedi.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar