Türkiye’de yaşadığı iddia edilen Hamas yöneticisini Davutoğlu’na sordu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, Türkiye’de yaşadığı iddia edilen Hamas yöneticisini Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’na sordu.Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına Davutoğlu'nun cevaplaması istemiyle yazılı soru...

Google Haberlere Abone ol
Türkiye’de yaşadığı iddia edilen Hamas yöneticisini Davutoğlu’na sordu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, Türkiye’de yaşadığı iddia edilen Hamas yöneticisini Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’na sordu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına Davutoğlu'nun cevaplaması istemiyle yazılı soru önergesi veren Loğoğlu, İsrail ve Hamas arasındaki tansiyon 12 Haziran’da kaçırılan üç İsrailli gencin 30 Haziran’da ölü bulunması ve sonrasında bir Filistinli gencin de kaçırılarak öldürülmesiyle birlikte tırmandığını ifade etti.

30 Haziran’dan bu yana İsrail, Gazze Şeridi’ne hava operasyonları düzenlediğini ve Hamas da roketlerle karşılık verdiğini anlatan Loğoğlu, "Söz konusu gerginliğe ilişkin olarak, bazı yabancı basın organlarında dile getirilen bir iddiaya göre İsrail resmi makamlarının üç gencin kaçırılarak öldürülmesini planlamaktan sorumlu tuttukları Saleh al-Arouri isimli Hamas yöneticisi Türkiye’de yaşamaktadır. Bu iddiaya dayanarak Türkiye’ye terörü desteklediğine yönelik itham ve suçlamalar da yapılmaktadır." dedi.

Loğoğlu, şu soruları yöneltti: "Saleh al-Arouri isimli Hamas yöneticisinin Türkiye’de yaşadığı iddiası doğru mudur? Doğruysa, Saleh al-Arouri hangi gerekçelerle ve ne kadar zamandır Türkiye’de ikamet etmektedir?

İddia doğruysa, İsrail makamları, Saleh al-Arouri’nin iadesini ya da sınır dışı edilmesini talep etmişler midir? Bu taleplere ne cevap verilmiştir?" CİHAN

Yorumlar