Türkiye'de 'Kürt sorunu' yok! İşte belge

ABD'nin Türkiye Büyükelçisi, 64 yıl önce dış güçlerin Kürt sorunu oluşturmak için Türkiye üzerine nasıl oyunlar oynadığını rapor etmiş.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye'de 'Kürt sorunu' yok! İşte belge

Bundan tam 64 sene önce, 5 Eylül 1951 günü, ABD'nin Ankara Büyükelçisi George Wadsworth, ABD Dışişleri Bakanı'na fazla aşırı saklı bir rapor gönderdi. 

Güneş Gazetesi'nin haberine göre Türkiye’de 4 sene boyunca vazife oluşturan Wadsworth, raporunda aleni Türkiye’de Kürt sorunu olmadığını yazdı. 

Daha da önemlisi Türkiye’de bir Kürt sorunu oluşturma gayreti olduğunu ve bu çabaların yüzde yüz hariç güçler kaynaklı olduğunu vurguladı. 

ERDOĞAN: NE KÜRT SORUNU 

C. Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Balıkesir'de yaptığı konuşmada, ülkede Kürt sorunu olmadığını savunarak, şu ifadeleri kullanmıştı: Şimdi varsa bakıyorsun, Kürt sorunu. Kardeşim ne Kürt sorunu ya. Neyin noksan senin... Ne istiyorsun daha ne istiyorsun? Allah aşkına bizden ayrıcalıklı neyiniz var, her şeye sahipsiniz.

TÜRKİYE’YE ENGEL 

30 yıldır Terör sorunuyla boğuşan Türkiye, bu sebepten 35 bin insanını kaybetti. Yüzbinlerce şahıs göç etmek mecburiyetinde kaldı. 

Milyarlarca dolarlık masraflar boşa gitti, bölgenin kalkınması için planlar üretilemedi. Büyükelçi’nin bu raporu Türkiye’ye bu ağır faturanın kimler sebebi ile kesildiğini gözler önüne serdi. 

Türkiye’de Kürt sorunu yaratma çabasına girişen Batılı güçler, bu rapordan 30 sene sonra Türkiye’de bir sorun yaratmayı başardı. Ancak ortaya çıkartılan sorun, son senelerde girilen Barış süreciyle yine aşılmaya başladı. 

YAZININ TERCÜMESİ

■ Türkiye de “Kürt sorunu”artık yok, Kürtler başka Türk vatandaşları ile eşit biçimde yaşıyor. 
■ ”Kürt sorunu” yaratmak için gösterilen tüm gayretler hariç kaynaklıdır. 

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar