"Türkiye'de her yıl en az bir Soma faciası, bonzai sebebiyle yaşanıyor"

CHP Bursa Milletvekili Aykan Erdemir, Türkiye'de her yıl en az bir Soma faciasının bonzai sebebiyle yaşandığını belirterek en yoğun bonzai kullanımının İstanbul, Bursa ve İzmir illerinde olduğunu söyledi. Meclis'te basın toplantısı düzenleyen...

Google Haberlere Abone ol
"Türkiye'de her yıl en az bir Soma faciası, bonzai sebebiyle yaşanıyor"

CHP Bursa Milletvekili Aykan Erdemir, Türkiye'de her yıl en az bir Soma faciasının bonzai sebebiyle yaşandığını belirterek en yoğun bonzai kullanımının İstanbul, Bursa ve İzmir illerinde olduğunu söyledi.

Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Erdemir, bonzainin en sıklıkla görüldüğü 10 ilden 8'inin yer aldığı Marmara Bölgesi'nde bir an önce hükümetin bonzai ile mücadeleye yönelik bir etkin eylem planının hayata geçirmesi gerektiğini ifade etti. Türkiye'de her yıl en az bir Soma faciasının bonzai nedeniyle yaşandığını dile getiren Erdemir, bonzai kullanım yaşının 11'in altına düştüğüne dikkat çekti.

"Bugüne kadar İstanbul ve Bursa'da bonzai laboratuvarlarına, merdiven altı üretim tesislerine karşı neden etkin mücadele yürütülmemiş ve bunlar ortaya çıkarılmamıştır." diye Erdemir, şöyle devam etti: "Kamuoyunda bonzai üretimi ve dağıtımı yapan uyuşturucu baronların siyasi hamileri olduğu yönünde kuvvetli şüphe vardır. Özellikle Marmara Bölgesi'nde bonzai üretimi ve arzından sorumlu uyuşturucu baronlarına göz yumulduğu ve onlara yönelik etkin mücadelenin önünü kesen kamu görevlileri ve siyasiler olduğu iddiası vardır. Bu konuda herhangi bir soruşturma yürütülecek midir? Bonzainin en sıklıkla görüldüğü 10 ilden 8'inin yer aldığı Marmara Bölgesi'nde bir an önce hükümetin bonzai ile mücadeleye yönelik bir etkin eylem planının hayata geçirmesi şarttır. Ben hükümet yetkililerini ve başta da cumhurbaşkanlığı kampanyasıyla çok meşgul gözüken Recep Tayyip Erdoğan'ı göreve davet ediyorum."

Bir soru üzerine ise Erdemir, bu yıl içinde hem kendisinin hem de 3 muhalefet partisinin konuyla ilgili soru ve araştırma önergeleri verdiğini söyledi. Türkiye'de muhalefetin görevini yaptığını anlatan Erdemir, "Bu sorunu hükümetin ve farklı bakanların gündemine taşımışlardır. Ama ne yazık ki bütün bu soru ve araştırma önergelerine rağmen hükümet yetersiz kalmaktadır. Hükümet yetkililerini bir an önce siyasi ikbal peşinde koşmayı bırakıp hükümet olmanın sorumluluğunu yerine getirmeye çağırıyorum." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar