'Türkiye Kürdistanı' ifadesi bütçe tasarısından çıkarıldı

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) yapılan oylama sonucuna göre, 2014 yılı bütçe tasarısındaki muhalefet şerhlerinde yer alan ‘Türkiye Kürdistanı’ ve anayasaya aykırılık içeren diğer ifadelerin çıkarılmasına karar verildi.

Google Haberlere Abone ol
'Türkiye Kürdistanı' ifadesi bütçe tasarısından çıkarıldı

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) yapılan oylama sonucuna göre, 2014 yılı bütçe tasarısındaki muhalefet şerhlerinde yer alan ‘Türkiye Kürdistanı’ ve anayasaya aykırılık içeren diğer ifadelerin çıkarılmasına karar verildi. Oylama sırasında BDP’li milletvekillerinin kürsü işgalinde bulundukları gözlendi.

Genel kurulun bugünkü oturumu ‘Türkiye Kürdistanı’ tartışmasıyla başladı. Gündem dışı söz alan MHP’li ve AK Partili grup başkanvekilleri, BDP’nin 2014 yılı bütçe tasarısındaki muhalefet şerhlerinde yer alan ‘Türkiye Kürdistanı’ ifadeleri ile anayasaya aykırılık içeren diğer hususların tasarından çıkarılmasını ve ciltlerin yeniden basılarak dağıtılmasını istedi. BDP’li vekiller, ifadelerin çıkarılmak istenmesine tepki gösterdi.

TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, Anayasa'ya aykırılık içeren o ifadelerin tasarından çıkarılması ve ciltlerin yeniden dağıtılması konusunu genel kurulda oylamaya sundu. Bu sırada BDP’liler kürsünün önünde toplanarak oylamaya engel olmaya çalıştı. AK Parti, MHP ve CHP’nin desteği ile ifadelerin tasarıdan çıkarılmasına oy çokluğu ile karar verildi. Yakut, oylama sonrası birleşime ara verdi.
CİHAN

Yorumlar