Türkiye ile Senegal arasında işbirliği protokolü imzalandı

İçişleri Bakanı Efkan Ala, ‘Türkiye- Senegal Ticaret, Ekonomik ve Teknik İşbirliği Karma Komisyonu 3.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye ile Senegal arasında işbirliği protokolü imzalandı

İçişleri Bakanı Efkan Ala, ‘Türkiye- Senegal Ticaret, Ekonomik ve Teknik İşbirliği Karma Komisyonu 3. Dönem Toplantısı’na katıldı. İki ülke arasındaki işbirliğinin geliştirilmesi için protokollerin imzalandığı toplantıda, Senegal ile Türkiye arasındaki ticari ve kültürel faaliyetlerin artarak devam etmesi konusunda fikir birliğine varıldı.

Bakan Ala, Senegal Dışişleri Bakanı Mankur Ndiaye’nin önderliğinde Türkiye’de temaslarda bulunan Senegal heyetini kabul etti. Türkiye- Senegal Ticaret, Ekonomik ve Teknik İşbirliği Karma Komisyonu’nun kapanış toplantısına katılan Ala, iki ülke arasındaki ekonomik ve kültürel işbirliğinin geliştirilmesi istedi.

Toplantıda konuşan İçişleri Bakanı Efkan Ala, Afrika ülkeleriyle ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla göreve geldikleri yıldan itibaren çalışmaların yapıldığına değindi. Bakan Ala, "Bu amaçla, ‘Afrikayla ekonomik ve ticari ilişkilerin geliştirilmesi strateji belgesi’ hazırlanmıştır. Ekonomik ilişkilerimizi sağlam bir hukuki temele oturtacak olan çifte vergilendirmenin önlenmesi anlaşmasının yakın bir zamanda imzalanmasını arzu ediyoruz." dedi.

Bakan Ala ve Senegal Dışişleri Bakanı Ndiaye, daha sonra ülkeler arasındaki işbirliği protokollerini imzaladı.

Toplantı sonrası basın mensuplarının Anayasa Mahkemesi’nin kararları ve Adana’da yürütülen soruşturma hakkında sorularına Bakan Ala cevapsız bıraktı. Ala, "Bu konu benimle ilgili değil." diyerek basın mensuplarına konuşma yapmadı.
CİHAN

Yorumlar