Türkiye ile Katar arasında askeri işbirliği!

Türkiye ile Katar arasında askeri işbirliğine ilişkin kanun tasarısı kabul edildi.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye ile Katar arasında askeri işbirliği!

Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Katar Devleti Hükümeti Arasında Askeri Eğitim, Savunma Sanayii ile Katar Topraklarında Türk Silahlı Kuvvetlerinin Konuşlandırılması Konusunda İşbirliği Anlaşmasının Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı kabul edildi. 

Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Katar Devleti Hükümeti Arasında Askeri Eğitim, Savunma Sanayii ile Katar Topraklarında Türk Silahlı Kuvvetlerinin Konuşlandırılması Konusunda İşbirliği Anlaşması, 19 Aralık 2014 tarihinde Ankara’da imzalanmıştı. 

Anlaşma ile askeri eğitim, savunma sanayi, birlikte askerî tatbikat ve taraflar arasında kuvvetlerin konuşlandırılması konusunda işbirliğinin güçlendirilmesi için bir mekanizma kurulması, askerî lojistik konusunda işbirliği yapılması, askerî kurumlarda danışman personel görevlendirilmesi ve personel mübadelesi, taraflar arasında personel ve askerî ekipman mübadelesinde bulunulması amaçlanıyor.

Kanun tasarısının görüşmelerinde muhalefetin sorularına yanıt verici Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, “Bu anlaşma güvenlik odaklı ve ikili menfaatleri gözeten bir anlaşmadır. Kesinlikle birtakım dar ekonomik çıkarlara indirgenemez” dedi.

Bakan Yılmaz, bu anlaşmanın Suriye için eğit-donatla bir ilgilisi olup bulunmadığı yönündeki soruya, “Hiçbir biçimde Suriye muhalefetinin eğit-donat birlikteliği söz konusu değil” diye yanıt verdi.

TBMM Genel Kurulu'nda yapılan oylamayla yasa tasarısı kabul edildi.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar