Türkiye-Filistin Dostluk Grubu’nun AK Partili üyelerinden Filistin açıklaması

Türkiye-Filistin Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı, AK Parti Çorum Milletvekili Murat Yıldırım, “İsrail saldırılarından vazgeçtiği anda Gazze bölgesinden de kendisine karşı herhangi bir saldırı olmadığı bilinmektedir. Filistin...

Google Haberlere Abone ol
Türkiye-Filistin Dostluk Grubu’nun AK Partili üyelerinden Filistin açıklaması

Türkiye-Filistin Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı, AK Parti Çorum Milletvekili Murat Yıldırım, “İsrail saldırılarından vazgeçtiği anda Gazze bölgesinden de kendisine karşı herhangi bir saldırı olmadığı bilinmektedir. Filistin halkına yönelik toplu cezalandırma niteliğindeki şiddet kullanımına derhal son verilmelidir.” dedi.

Yıldırım, dostluk grubunun AK Parti üyeleriyle ile basın toplantısı düzenledi. İsrail'in, üç Yahudi yerleşimcinin başına gelenlerin sorumluluğunu Filistinli gruplara yüklemeye çalıştığını belirten Yıldırım, İsrail’in elinde hiçbir delil olmadan hem bu grupları suçladığını hem de masum insanların üzerine bomba yağdırdığını ifade etti.

Gazze'de yoğun bir ilaç sıkıntısının yaşandığını, durumu ağır yaralılara müdahale edilmekte zorlanıldığı bilgisini veren Yıldırım, "İsrail 'in terörist yöneticileri ibadethanelere, masum insanlara, çocuklara saldırmaktan mutluluk duymakta, faşist bir haz almaktadırlar. İsrail yönetimi terörist devlet damgasını hak eden bu girişimleriyle bir kez daha uluslararası hukuku çiğnemektedir.” dedi.

Geçtiğimiz hafta içerisinde Gazze bölgesine kullanılması yasak fosfor bombası atıldığını dile getiren Yıldırım, “Onlarca masum insan bu saldırılarda yaşamını yitirmiştir. Yahudi köktencileri bir Filistinli genci kaçırıp benzin içirdikten sonra ateşe vermişler ve diri diri yakarak ölmesini izlemişlerdir. İsrail bu konuda uluslararası topluma açıklama yapmak zorundadır. Bu katliamı gerçekleştirenler bir an önce bulunmalı ve yargılanmalıdırlar. İsrail ile HAMAS arasında iki yıldır devam eden ateşkes İsrail tarafından onlarca kez ihlal etmiştir. Devlet ciddiyetinden uzak şekilde, altına imza attığı anlaşmaları bile hiçe sayan bir yönetimle karşı karşıyayız. Uluslararası hukukun en basit kuralları dahi çiğnenmektedir.” şeklinde konuştu.

Uluslararası toplumun İsrail zulmüne sessiz kaldığını vurgulayan Yıldırım konuşmasına şöyle devam etti: “ABD, İsrail katliamlarına payanda olmaktadır. İsrail 'in sözde kendini savunduğu gerekçesiyle katliamları meşrulaştırmaktadır. Oysa her şey ortadadır. İsrail'in yaptığı tam anlamıyla düşük yoğunluklu bir soykırımdır. Bunu ne ABD, ne de BM daha fazla görmezden gelemez. Bölgede artan gerilim, tüm tarafların itidalli olması gerektiğini bir kez daha ortaya koymaktadır. İsrail saldırılarından vazgeçtiği anda Gazze bölgesinden de kendisine karşı herhangi bir saldırı olmadığı bilinmektedir. İsrail yönetimi gerilimi azaltmak zorundadır. Filistin halkına yönelik toplu cezalandırma niteliğindeki şiddet kullanımına derhal son vermelidir. Bundan sadece Filistin halkı değil, İsrail halkı da zarar görmektedir. İsrail'i saldırgan tutumu dolayısıyla şiddetle kınıyor, bir an önce bu saldırılardan vazgeçmeye çağırıyoruz. Dün olduğu gibi bundan sonra da Siyonist işgale karşı mazlum Filistin halkının yanında açık taraf olacağımızı bir kez daha yüksek sesle ifade ediyoruz."

CİHAN

Yorumlar