Türkiye düşmanları tam da bunu bekliyordu

Emekli asker ve polislerin olduğu AS Parti Kurucu Genel Başkanı Cavit Kayıkçı, Şah Fırat operasyonu için önemli izahatlarda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye düşmanları tam da bunu bekliyordu

Emekli astsubay bulunan AS Parti Kurucu Genel Başkanı Cavit Kayıkçı, Şah Fırat operasyonuna ilişkin, "Mesele karakolun korunamaması değil, sorun Irak’ın Kuveyt’i işgali sonrası başına gelenlerin Türkiye’nin başına gelme riski. Türkiye’nin bütün düşmanları tam da bunu bekliyordu" dedi.

Türkiye'nin en yeni partisi bulunan ve kurucuları içinde emekli astsubay, subay, uzman, polis ve başka uğraş gruplarından şahısların olduğu AS Parti'den, Şah Fırat operasyonu ile alakalı mühim izahatlar geldi.

"MESELE KARAKOLUN KORUNAMAMASI DEĞİL"

Emekli astsubay bulunan Cavit Kayıkçı, Türkiye’nin ülke dışındaki tek toprağı olma ayrıcalığı taşıyan Suriye’deki Süleyman Şah Türbesi ve Saygı Karakolu’nun tahliyesine yönelik TSK’nın düzenlediği Şah Fırat operasyonunu değerlendirdi.

Kayıkçı, "TSK’nın yaptığı son derece muvaffakiyetli bir operasyondur. Bu kapsamda TSK komuta kademesini kutlama etmek gerekir. Bir meslektaşımızın intikal sırasında şehit olması ise son derece üzücü ve camiamız açısından acılı olmuştur. Şehidimize Allah’tan rahmet, ailesine ve camiamıza kafa sağlığı diliyorum" dedi.

"Karakol nakledilmeden korunamaz mıydı? Bir asker şekilde düşünceniz nedir?" sorusu üstüne Kayıkçı, "Mesele karakolun korunamaması değil, sorun Irak’ın Kuveyt’i işgal ettikten sonra başına gelenlerin Türkiye’nin başına gelme riski. Kanaatim odur ki Türkiye’nin bütün düşmanları tam da bunu bekliyordu. TSK’nın değil o karakolu korumak, tıpkı anda Irak ve Suriye’nin tamamına hükmedecek gücü olduğu dünyanın malumudur. Suriye bataklığında hiç mi hiç işimiz olmamalı, benim baktığım açı budur. Bu da benim şahsi görüşüm" ifadelerini kullandı.

"CEVAP VERMEK SAYIN GENELKURMAY BAŞKANIMIZIN EN DOĞAL HAKKI"

Kayıkçı, Şah Fırat operasyonu meselesinde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet hususi arasındaki gerilime yönelik düşüncelerini dile getirdi.

Kayıkçı, "Demokrasilerde politik partilerin muhatabı politik partilerdir. MHP liderinin muhatabı da bu kapsamda iktidar partisidir. O manada MHP liderinin izahatsı sonrasında Sayın Genelkurmay Başkanımızın yanıt vermesi de en bitkisel hakkıdır. Ancak Sayın Cumhurbaşkanımızın da MHP Genel Başkanına bu kapsamda söylediği sözler kanaatimce ağır olmuştur. Bu konu daha çok gündemde kalıp taraflar yıpratılmamalı düşüncesindeyim. MHP mühim bir politik harekettir. TSK ise bu milletin göz bebeğidir" dedi.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar