Türkiye dosta düşmana karşı tarihi güne hazırlanıyor

Darbe girişiminden sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından başlatılan birlik ve beraberlik seferberliği pazar günü tarihi bir mitingle devam edecek

Google Haberlere Abone ol
Türkiye dosta düşmana karşı tarihi güne hazırlanıyor
Pazar günü İstanbul Yenikapı mitinginde oluşacak tablo, Türkiye'nin dostlarına ve düşmanlarına bir mesaj olarak yansıyacak. 

15 Temmuz darbe girişimi Türkiye siyasetinde tarihi bir dönüm noktasının yaşanmasına vesile oldu. Darbe girişiminden sonra muhalefet partilerine yönelik sıcak mesajlar veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, aynı şekilde olumlu karışılık aldıktan sonra yeni açılımlar da yapmaya devam etti. Erdoğan, son olarak darbeye karşı direnen halkın meydanlardaki direnişini taçlandırmak için Yenikapı'da bir miting düzenleneceğini, muhalefet liderlerini de davet edeceğini söylemişti. Ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye mitingde birer konuşma yapmaları için davetler gönderildi. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, ilk davete olumsuz cevap verdi. Bahçeli ise hemen evet cevabı verdi. Kılıçdaroğlu, davette yapılan ısrarlar üzerine olumlu cevap verdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun, 7 Ağustos'ta İstanbul Yenikapı'da yapılacak "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"ne katılacağını bildirdi.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında, parti genel merkezinde olağanüstü toplandı. Böke, toplantının ardından yaptığı açıklamada, 15 Temmuz darbe girişimi gecesinde CHP'li milletvekilleri hangi gerekçeyle TBMM'de bulunduysa, aynı gerekçelerle 7 Ağustos'ta yapılacak "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"ne katılacaklarını belirtti.

Milletvekilleri, il başkanı ve grup başkanvekilleriyle mitinge katılacaklarını ifade eden Böke, şunları kaydetti: "Kamuoyunun yaptığı çağrılar dikkate alınarak bugün MYK'mız detaylı bir değerlendirme yaptı. Bu değerlendirmeler sonucunda, Sayın Genel Başkanımızın mitinge katılmasına karar verilmiştir. Demokrasiye olan bağlılığımız, hukukun üstünlüğüne olan ihtiyaç ve inancımız, şehitlerimize duyduğumuz sonsuz saygı sebebiyle verdiğimiz kararlarda, kararlılığımız devam etmektedir. Sayın Genel Başkanımız ayrıca birazdan Sayın Başbakanı arayarak, kararla ilgili görüşlerini kendisiyle detaylı biçimde paylaşacaktır."

KILIÇDAROĞLU'NA ÜÇ KEZ DAVET GİTTİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Yenikapı mitingine katılması için başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere üç kez davet edilmesi dikkat çekiyor. Darbe girişiminden sonra siyaset dünyasındaki yumuşama havasının devam etmesinden yana tavır alan Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte Başbakan Binali Yıldırım ve AK Parti yetkilileri de CHP'nin de pazar günü yapılacak davete katılmasını istedi. 



 

Yorumlar